Кметицата на смолянско село почерпи за Коледа с 10-метрова баница!

Автор: Няма коментари Сподели:

УБИ ТРИМА ТУРСКИ ВОЙНИЦИ РОМИ ПОДПАЛИХА С ПИРУЖАС! БЛАГОЕВГРАДЧАНИН С ГАНГРЕНА НА КРАКАТА ПРИПАДНА, ЕКИПИ ВЛИЗАТ С ПРОТИВОГАЗИ В ДОМА МУ 

Кметицата на смолянско село почерпи за Коледа с 10-метрова баница

За осма година поред кметът на смолянското село Давидково Севда Чолакова, почерпи за Коледа жителите на селото с 10-метрова баница. Кметицата, като домакиня сама приготвя вкусната родопска баница, предаде БНР. А как се прави тя за около 700-те жители на Давидково, разказа Севда Чолакова:

„Около 33 яйца, 3 кг. сирене, 1 л. олио и малко набухватели, 11 пакета кори, така правя баницата. Слагам и късмети. Тази година бяха 57 късмета с пожелания за следващата година. Тъй като годината, която посрещаме е четно число, реших да има и една паричка за късмет.

Инициативата на кметицата се посреща с голям интерес в селото. Всеки си търси късметчето” казва още Севда Чолакова.

„Правим го съвместно с читалището, училището и кметството. Досега го правехме на площада навръх Коледа, след църква всички се събираме. Правим базарче, пием чай, чаша вино от дарители, но тази година го направихме в новооткритото читалище, тъй като е ремонтирано по програмата за селските региони. 

Направихме основен ремонт, децата много се радсваха и искаха да го използват първи, защото те са нашето бъдеще и ние решихме, че така е редно”, заяви кметицата.

http://pik.bg/

Предишна статия

ЧЕСТИТА НОВАТА 2016 ГОДИНА НА ВСИЧКИ!

Следваща статия

Откъде дойдоха милионите за двете сватби на щерката на Местан? Втората венчавка като царско събитие в Истанбул!

Други интересни