Путин превзема САЩ, превърна Доналд Тръмп в Троянски кон!

Автор: Няма коментари Сподели:

Доналд Тръмп получи истински съюзник в лицето на Владимир Путин за президентската си кампания, но вместо да се оправдава за това, бизнесменът предпочете да продължи с похвалите на руския президент – надявайки се да набере още повече точки в своя полза.

Никога по рано фамилията на руския държавен ръководител не споменавана толкова често в президентската борба в САЩ. Името на Сталин е казвано в последната реч на Рузвелт, но тогава двете страни са били съюзници във войната и не е имало още какво да делят. 

В дебатите между Кенеди и Никсън през 1960 година, името на Хрушчов се споменава единствено към края на кампанията и то единствено в контекста на отношенията между Америка и СССР.

Американските дела се смятат за чисто вътрешни, а външният свят се разглежда като отделен обект, що се отнася до чуждите лидери, те се смятат за недостойни и не заслужават персонално внимание. 

Още повече се струва невероятно, че кандидат за президент на САЩ се сравнява с някой лидер отвъд океана или най-малкото, че го поддържа.

Още по-немислимо е да се смята, че отношението на управляващия Кремъл е важно за американския президент. Но днешната кампания в САЩ разбива всички тези стереотипи.

Разбира се, въпроса „Как оценявате позицията на кандидата в отношенията му с руския президент?”, не фигурира в социологическите проучвания, но да премълчат името на Путин, не може нито един кандидат.

Освен това, е важно да се уточни, че тук не става дума за оценка на политиката на Русия и нейния курс, а за персоналното отношение на Путин като личност, като силен лидер, който се оказва важен фактор в САЩ. И сега ставаме свидетели как един кандидат за президент ползва в перспективни хватки, Владимир Путин за да спечели.

От самото начало кампанията на Тръмп беше единствената, която показа добро отношение към Владимир Путин – дори един от кандидатите на елитното републиканско течение, сенатор Ренд Пол, човек отличаващ се с разум, не подходи достатъчно сериозно към външната политика и дори реши да заеме антируска позиция.

Тръмп съзнателно каза, че той ще съумее да стопли отношенията с Путин, което се оказа и ключово в неговата кампания. „На всички е ясно, че руският президент вече не уважава Барак Обама, защото го смята за слабак, а аз ще намеря общ език с Путин”. Първоначално тези думи прозвучаха на всички, като шега и му се подиграваха. 

Само, че точно тези негови критици не разбраха как Тръмп направи най-важния ход в своята кампания. Как един малък комплимент за Владимир Путин успя да го изстреля на върха, като не спираше да повтаря как двамата ще се разберат.

Вече в разгара на есента, когато започна руската кампания в Сирия, Тръмп еднозначно зае позицията на Путин и заяви, че всичко което прави срещу „Ислямска държава” е правилно.

Чак след като Вашингтон бе принуден да остави на страна искането си за сваляне режима на Асад, бяха принудени да отговорят на Путин и да се отрекат от своята политика за изолиране на Русия. 

Така Тръмп получи своя дълго чакан бонус и натри носа на всички, като им доказа, какъв страхливец е Обама. Така в началото на декември Доналд Тръмп отново започна да увеличава преднината си пред конкурентите, дори два пъти по-бързо, като точно в най-подходящия момент той получи неочакван съюзник – Владимир Путин. 

Руският президент внимателно, но сигурно показа своята подкрепа на Тръмп. След пресконференцията преди дни, той обяви, че Тръм е безспорен лидер, талантлив и за него е чест да чува комплименти от човек, който е добре приет навсякъде в света.

Доналд Тръмп бе обвинен, че хвали един диктатор, че не може да говори с подобни думи и да приема комплименти от човек като него. „Путин се отнася добре към мен, аз също към него и мисля, че можем да работим добре с Русия и да сме си взаимно полезни”, каза бизнесменът, като подчерта, че всички тези неща, за диктатура и подобни, всъщност идват от завистта на неговите съперници. 

„Винаги съм мислил, че САЩ и Русия трябва да се обединят и да се борят заедно срещу тероризма и да възстановят световен мир”, каза още американският кандидат за президент.

Положението със симпатията на Тръмп стана още по-страшна, когато той изпадна в ожесточен спор с водещия на предаване през уикенда. Водещият нарече Путин „диктатор и убиец” по време на интервю за телевизия MSNBC, където Доналд Тръмп беше гост.

Какво! Хубаво е да ви правят комплименти и да ви наричат голям, особено когато това идва от управляващия на Русия.

 Той е управник на своята държава и в крайна сметка е лидер. Все едно ние си ги нямаме такива у нас.

Все пак той убива журналисти, които не са съгласни с него.

– Смятам, че нашата страна също е убивала, вие помните Джо? В света в момента се извършват всякакви безобразия, Джо. Много убийства, много безобразия.

Не разбирам. Вие очевидно осъждате Владимир Путин за това, че убива журналисти и политически опоненти, вярно ли е?

– Разбира се, безусловно…

Тук ще решите, че Тръмп е заел друга позиция, напротив. В друго интервю, същият ден, по АВС, той бе поканен да продължи тази тема и отново го подканиха да „осъди Путин”.

„Ако, той е убивал журналисти, това е ужасно. Но това не е доказано, той не е стоял с пистолет в ръка и никога не си е признавал убийства. Винаги е отричал подобни твърдения. Вие казвате, че Путин убива хора. Аз такова нещо не съм видял. Кажете ми име на убит руски политически журналист.”

След което водещият разказал за безусловната връзка на Путин с убийството на разследващата журналистка Анна Политконска през 2006 година. Тръмп отговори:

„Не е доказано, че той е убиецът. Вие как ще се чувстване виновен, ако вашата вина не е доказана? Винаги съм се отнасял към Путин нормално. Смятам го за силен лидер. Той е много популярен в страната си и го уважават като управник. Според мен рейтинга му е много силен, все пак е 80 процента. Докато при Обама е едва 30. Не знам какво искате да произлезе от всички тези въпроси.”, допълни още Тръмп.

Всички тези думи, сами по себе си са истински скандал за американската политика.Тръмп разбива на пух и прах всички стереотипи за външната политика на САЩ и най-вече към Русия, според която страната на Путин тегне под игото на КГБ и единствено ядрената сила спира Америка, за да помогне на бойците за демокрация Навални и Касянов.

Подривната политика на Тръмп всъщност го направи един от най-важните кандидати за президентския стол, него го гледат и слушат милиони хора, дори и тези които не мислят като него.

Освен това най-обидното за американския елит е това, че Тръмп е открит, не го свързват с вътрешно политически игри и корупция, така че думите му за Путин придобиват още по-голяма сила. Единственото което могат да направят е да се пускат шеги по негов адрес, както сенатор Макейн, като оприличава дружбата на Тръпм и Путин, като „щастлив брак” или като пускат сатиричен сайт по името  trump-putin2016.com, както направи опонента му Джон Кейсич, който освен това направи и лозунги срещу Тръмп, на които пише „Нека направим тиранията отново велика”.

И се оказва, че Путин работи за Тръмп – позволява му да се изказва за външната политика, повдига му рейтинга в САЩ, както и че Доналд Тръмп работи за руския президент, като прокарва нов път за него в Америка, разбива на пух и прах пропагандата, която от години се води срещу него в САЩ.

http://pik.bg/

 Гергана Танева

Предишна статия

Ето кои фирми ни продават фалшиви кашкавал и сирене!

Следваща статия

Капитан Петко Войвода – 11 Серия.

Други интересни