Путин: Ние няма да размахваме ядрената тояга, но ще я усъвършенстваме за възпиране!

Автор: Няма коментари Сподели:

Русия не възнамерява да размахва „ядрената тояга“, но ще усъвършенства своето ядрено оръжие като фактор за възпиране. Това заявява президентът Владимир Путин в интервю за филма „Световен ред“, който ще бъде излъчен изцяло тази вечер от 21.30 часа московско време по тв “Россия-1”, съобщава РИА Новости.

Русия в качеството си на една от водещите ядрени държави ще усъвършенства ядрения си потенциал като фактор на възпиране. Ядрената триада е в основата на нашата политика на ядрена сигурност, подчертава Путин Проблемът на Европа се крие в това, че тя не провежда самостоятелна външна политика; тя се отказа от нея и предаде част от своя суверенитет на блок, и то не толкова на НАТО, колкото на САЩ, обяснява руският държавен глава. 

„Принципно е напълно нормално част от суверенитета на членките на военнополитически блок да бъде предаден на наднационални органи. Но в този случай част от суверенитета е предаден не толкова на НАТО, колкото на лидера на блока САЩ“, коментира Владимир Путин. 

Русия не може да предаде руснаците и рускоезичните жители на Югоизточна Украйна на милостта на националистите, споделя мнението си за събитията там Владимир Путин. 

„Ние изхождаме само от едно, ние не можем да предадем на милостта на националистите тези хора, които живеят в югоизточната част на Украйна. И не само руснаците, но и рускоезичното население, което се стреми към Русия. Няма нищо необичайно в тази позиция“, заяви Путин.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news

Предишна статия

Унгария дава 33 000 Евро за трето дете!

Следваща статия

“Нострадамус на 20-и век” за 2016 година: Европа ще бъде разрушена, Великобритания – потопена!

Други интересни