Норвежецът Аксел Лунд Свиндал спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена.

Автор: Няма коментари Сподели:

Олимпийският вицешампион от Ванкувър 2010 Свиндал финишира за 1:54.80 минута и записа пети успех за сезона.

Така Свиндал вече има 30 победи в кариерата си за Световната купа. Втори на 43 стотни от секундата завърши французинът Гийермо Файед, с което изравни най-доброто си класиране и за четвърти път се качи на подиума в старт от Световната купа.

Бронзовият медалист в дисциплината от Олимпиадата в Сочи 2014 Шетил Янсруд (Норвегия) остана трети на 46 стотни от секундата зад победителя. Италианецът Петер Фил се нареди четвърти на 72 стотни, а световният първенец от Гармиш-Партенкирхен 2011 Ерик Гей (Канада) завърши пети на 90 стотни, записвайки най-доброто си класиране от март 2014 година насам.

Лидер в подреждането за малката Световна купа в спускането е Свиндал с 300 точки, пред Файед със 190 точки и Янсруд със 169 точки. Свиндал поведе и в генералното класиране за световната купа с 517 точки, пред Марсел Хиршер (Австрия) с 440 точки и Янсруд с 307 точки.

Спускането обаче беше помрачено от тежко падане на действащия олимпийския шампион в дисциплината Матиас Майер.

25-годишният австриец беше в края на своето преминаване по трасето, когато беше изхвърлен от пистата на един от завоите и се приземи много тежко. Той веднага беше откаран с хеликоптер в болницата в Болцано.

По-късно от австрийския национален отбор обявиха, че скиорът е бил контактен, когато е бил приет. 

Според информациите Майер е носил новата въздушна възглавница за безопасност, която се е разпънала преди удара. Австриецът е бил един от шестимата състезатели, които са я носили в това състезание.

Предишна статия

170 изстрела в секунда! Оръжието!/на руски език/

Следваща статия

Лара Гут триумфира и в спускането във Вал д’Изер!

Други интересни