Лара Гут триумфира и в спускането във Вал д’Изер!

Автор: Няма коментари Сподели:

Швейцарката Лара Гут записа втора поредна победа за световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал д’Изер, след като спечели спускането, а голямата фаворитка Линдзи Вон от САЩ не завърши скоростната дисциплина за първи път през сезона.

Гут повтори успеха от петъчната суперкомбинация, след като спря хронометъра на 1:44.51 минути. 31-годишната Вон 17 водеше в средата на дистанцията, но загуби баланс и се оттегли от надпреварата. 

Гут стартира три позиции след нея и финишира с най-доброто време, което и донесе трета победа за сезона и 17-а в кариерата. Фабиене Зутер завърши втора в спускането с пасив от 0.16 стотни от Гут, за да оформи двойна победа за швейцарската делегация на френска земя. Канадката Лариса Юркив пък зае третото място с изоставане от 0.41 секунди.

С успеха Гут събра 478 точки в класирането за световната купа, като Вон, която спечели две спускания и общо четири старта през сезона, има само две повече. Шведката Фрида Хансдотер, която не участва в спускането, е трета с актив от 315 точки.

Предишна статия

Норвежецът Аксел Лунд Свиндал спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена.

Следваща статия

Испанката Мирея Ройо спечели титлата „Мис Свят 2015”!

Други интересни