СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ! Интриги и закони!

Автор: Няма коментари Сподели:

             Секретарят на Общинската избирателна комисия – г-н Пено Бойновски съобщи на членовете на комисията да се съберат спешно на заседание в понеделник – 21 декември 2015 година в 9 часа в залата на общинската администрация.

    То се налага поради факта, че е получено писмо до Общинската избирателна комисия и до Общинския съвет, в което с изходящ номер МИ – 06 – 939/ 18.12.15 г. от 18. 12. 2015 г. пише:

Уважаеми дами и господа,

Въз основа на предоставена информация от Министерството на правосъдието по реда на Наредба № 8 за функциите и дейността на бюрата….. приложено изпращаме ви заверено копие от справка за Ненко Видолов Костов с ЕГН 7800509—- до Общинскиата избирателна комисия и до Общинския съвет за предприемане на действия по чл. 30, ал. 4 от ЗМСМА.

      Писмото е подписано от г-жа Алексиева и г-жа Чолакова.

    Приложението е свидетество за съдимост, издадено от Министерството на правосъдието – Централно бюро за съдимост от 12 октомври 2015 година.

     Най – напред трябва да отбележа, че Единният граждански номер на Ненко Видолов Костов не е този, който е написан в писмото. 

Кой има полза от това да обърка ЕГН на инж. Костов? Би ли допуснала това Централната избирателна комисия, която има стотици служители и всички данни за управляващите и общинските съветници? Напълно изключено. 

Още повече, че решение на Централната избирателна комисия да се действа против Ненко Костов няма. Колкото и да търсите, последното решение е  от 17 декември 2015 г. На Централната избирателна комисия по закон са вменени правомощия, които са юридически императивни.  

Как тогава това писмо е написано на 18 декември и е пристигнало при председателя на Общинския съвет и  в Общинската избирателна комисия на 18 декември?

    За да има такова писмо и то да е юридически издържано, трябва да има жалба от някой от Хисаря. Кой ли би могъл да бъде? 

В нея трябва да се обжалва законността на общинския съветник  Ненко Костов и трябва да бъде подадена 14 дни след неговото избиране. Той е избран за общински съветник на 25 октомври 2015 г. 

Това означава, че до 9 ноември жалбата трябва да е достигнала до Централната избирателна комисия. Направете сметка колко дни са минали от 25 октомври до 18 декември. 

Защо това писмо пристига точно преди сесията на Общинския съвет, където ще се решават важни общински задачи и ще се определят комисиите на общинския съвет, предвидени в Правилника за работата му? 

Защо един ден преди това ще заседава Общинската избирателна комисия? Нещата са взаимно свързани.

     Тези, които в нощта на избирането на Ненко Костов се заканиха, че до една година ще го вкарат в затвора, сега доволно потриват ръце. 

Изпратиха му телевизия в къщата преди изборите, търсиха как да го очернят, изядоха му 20 гласа при преброяването на гласовете и се оправдаха с компютърна грешка, а после ги добавиха, защото той строго следеше преференциалните си гласове. 

Само че забравят, че от време на време трябва да четат.  Ако отворят Закона за местното самоуправление и местната власт, там ще видят, че държавният експерт в дирекция „Правна” на Министерския съвет в „Наръчник на народния избраник на общината” е написала:

Прекратяването на пълномощията на общинския съветник става при поставяне на общинския съветник под запрешение. 

И още – когато общинският съветник  е осъден с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление.

    Изглежда, че този,  който е действал против инж. Ненко Костов, е пропуснал втората част на изречението и е написал само ”осъден с влязла в сила присъда”. Защото това е истина и той разказа за условната си присъда още преди изборите. 

Въпреки това, народът го избра.  Именно неговото избиране е мажоритарно, защото беше избран с преференциялен вот и от шести в листата, стана първи като събра 158 гласа и то при първия му опит да стане съветник. 

Хората го харесаха, защото обеща да разкрие много от тъмните дела на миналото управление. Но не,  това никак не харесва на опонентите му. Жалко! 

Хисаря отново ще стане прочут в цялата страна. Зашото това, което пиша, ще бъде пуснато не само за Хисаря, а и за България и за света.

      От 25 години, откакто настъпиха демократичните промени, никой, след никакви избори не се е опитвал да оспорва избирането на общински съветник. Ето, че и това стана.

      Сега всичко зависи от морала на членовете на Общинската избирателна комисия и от съветниците в Общинския съвет. 

      Ще покажат ли достойнство, или ще се отърват от един силен мъж?

                                                    Image title                                                                                                           Ирина Кирилова

Странно и удивително! 

Народът избра Ненко Видолов Костов за общински съветник, но Пено Бойновски казва, че след като има указания на ЦИК, то ОИК Хисаря, трябва да приеме тази “заповед”…два месеца след изборите!

Народът казва: “…искаме Ненко Костов да бъде в Общинския съвет!”, но ЦИК препоръчва той да бъде изключен от управлението на Община Хисаря!

А къде е истината и кой ли дърпа конците “отнякъде”?   

Коментар от Оракула от Делфи:

До кога , едни” калинки”, ще разиграват по този долен начин, Община Хисаря. И то с не без известния Пено Бойновски, та той самия е противно на закона в тази ОИК. 

Още при сформирането на тази ОИК той е в нарушение защото е назначен в Община Хисаря на заплата това го прави, ” персона нон грата” по смисъла на закона, за този председателски пост в ОИК. 

Не можеш да заемаш този пост, ако си назначен в Община Хисаря по това време. Изтрезнейте вече, Ганева я няма и пълен контрол над Община Хисаря е невъзможна! “Гладна кокошка просо сънува”…”

                                                                                                  Тракийски свят

Предишна статия

ИСТИНА ИЛИ ФАЛШИФИКАТ?

Следваща статия

2016 Mercedes Benz S600 Pullman Maybach Review!

Други интересни