Зов за спасителна акция от село Черничево!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Жителите на село Черничево  не се чувстват сигурни в здравината на моста над Синята река.

Мостът,  който е правен през Хитлерово време, е със нарушена стабилност и опасен за живота на жителите на село Черничево.

     Село Черничево беше изолирано от бюджета на бившата кметица Пенка Ганева, поради дързостта на черничовци да се обявят против Биоцентралата, планирана от фирма“ Нова Био Енерджи ООД“ за производство на електроенергия от животински и растителни отпадъци.

След като Парламентът на РБ взе окончателно решение , че субсидии за биоелектроцентрали няма да се финансиерат със средства от ЕС, заглъхнаха и  мераците на някои местни да строят биоцентрали. 

Черничево може временно  да си отдъхне, но други ужасни постановки са надвиснали над селото.

Цех за фураж на фирма“ Агрокомерс 98“, който бълва отровни пари от 2013 година насам при третиране на семена за посев с отрови и прави живота на черничовци непоносим, е нещо,което е на дневен ред в селото и трябва да се реши..

     Сега и друга заплаха тегне над селото . 

 Мостът е повреден от тежко товарните машини на фирма“Агрокомерс 98“, които минават по моста и не спазват ограниченията за тежък товар.

Черничевци се обръщат към община Хисаря и кметът – инж.Пенка Дойкова със зов за спешна помощ. 

Те искат  нов стабилен мост, който да отговаря на Еропейските стандарти и да  реши  необходимия  проблем на село Черничево. 

Черничево е включено и в модернизация на водопроводната мрежа, която не е пипната от много години насам по предложение  на съветника на НФСБ  – инж. Ненко Видолов Костов.

Съветникът  от НФСБ Ненко Видолов Костов е категоричен, че Черничево има  крещяща нужда да бъдат разрешени горе посочените проблеми на селото, което е лицето на община Хисаря.

Поне така изглежда, ако идваш от Пловдив.

                                                            От екипа на Тракийски свят.

                                                                                                      Продължение следва…

Предишна статия

ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИЛА ЗА ВСИЧКИ!

Следваща статия

Къде е заровено кучето и кой го зарови? Защо Общинска служба „Земеделие и гори”…

Други интересни