Турция посочи грешника, виновен за свалянето на бомбардировача Су-24!

Автор: Няма коментари Сподели:

Поддръжниците на управляващата партия в Турция обвиниха командващия на ВВС на страната Абидин Унал за това, че е изключително отговорен и негова е вината за инцидента със сваления руски бомбардировач Су-24, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten, като се позовава на турския вестник Sözcü.

Подобна кампания срещу военния се вихри и в социалните мрежи. Турският президент Ердоган иска да се предпази от обвиненията, хвърляйки вината върху турския генерал, пише немското издание. 

Във връзка с това, властите в Турция искат оставката на генерала за самостоятелно взетото решение за свалянето на Су-24, за да изгладят отношенията си с Русия.

“Некомпетентният грешник, който се крие зад гърба на Ердоган и не иска да си признае вината”, пишат ползвателите на социалните мрежи за турския генерал.

Германските медии обаче поставят под съмнение въпроса, че Русия ще повярва на подобна версия, доколкото само главнокомандващият на страната, т.е. президентът на Турция, може да заповяда свалянето на самолета.

Затова обвинението на командващия ВВС изглежда като уловка на Ердоган, който се опитва да се оправи с Русия.

Су-24 беше свален от изтребител F-16 в небето над Сирия на 24 ноември. Инцидентът доведе до съществено влошаване на отношенията между Русия и Турция.

Превод: БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Турция задържа 27 руски кораба!

Следваща статия

Отношенията между Русия и САЩ!/на руски език/

Други интересни