Русия разработи супер пистолет – дупчи всякакви бронежилетки!

Автор: Няма коментари Сподели:

В Русия е разработен най-мощният и компактен пистолет, който влиза на въоръжение във военните и други правителствени служби, съобщава inforeactor.ru.Става въпрос за самозареждащия пистолет „Сердюков”. От скоро охраната на руския президент Владимир Путин го използва масово.

Руският конструктор Пьотър Иванович Сердюков е направил революционен скок в сферата на проектиране на пистолети. За разлика от широко известните пистолети Тулски Токарев (ТТ) и пистолет Макаров (ПВ), при които са частично копирани водещи световни оръжия, Сердюков заедно със своя конструкторски колектив в Климовск (Московска област) са разработили абсолютно руски, без грам копиране, нов пистолет и съответно специален за него патрон. 

Това е станало в началото на 90-те години. Неговата разработка – самозареждащият се пистолет Сердюков (СПС), бе определен като главното индивидуално оръжие за работещите в специалните служби на Русия. 

Към момента пистолетът вече влиза като арсенал във въоръжените сили на Русия.

Интересен е фактът, че през 1997 година СПС е демонстриран на един от полигоните на морската пехота в САЩ. При тестове са пробити всички изложени на обстрел бронежилетки на военните, които охраняват първите държавни мъже в САЩ, включително и президента.

СПС е на масово въоръжение във Федералната служба за охрана на Русия. Но когато охранителите на Путин го съпровождат на територията на Америка, на тях им е забранено да го носят, а ако случайно го носят, го оставят на съхранение в американска служба. 

На територията на САЩ руските гардове ползват други пистолети, които са по-малко мощни.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Владимир Семёнович Высоцкий/на руски и български/

Следваща статия

Мнения Daily – И “реформаторите” станаха васали на Пеевски и ДПС!!!

Други интересни