МАЛКО ХОРА ПРОЯВИХА ИНТЕРЕС КЪМ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА!

Автор: Няма коментари Сподели:

                МАЛКО ХОРА ПРОЯВИХА ИНТЕРЕС КЪМ БЮДЖЕТА

     Image title

 Обсъждането на бюджета на община Хисаря за 2016 година събра двадесетина човека в залата на общинската администрация. Част от тях бяха от ръководството, между които кметът – инж. Пенка Дойкова, заместник- кметът – Тони Илиева, секретарът – Нено Жутев, началник отдел „ФСД” – Диляна Антонова, председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов, общинските съветници инж. Ненко Костов и инж. Георги Пирянков, кметът на Кръстевич – Румен Айвазов, кметът на Старо Железаре – Илия Тонов, Янко Янков – член на Общинската избирателна комисия и малко граждани.

    Image title

 Това, което беше обсъдено днес, е само рамка на новия бюджет, тъй като още не е уточнен държавният бюджет, не се знае каква ще е държавната субсидия и обикновено истинският бюджет на общината се приема през месец февруари на следващата година. Но по закон проектът трябва да бъде обсъден публично.

     Image title

Въпросите на гражданите бяха свързани с такса смет, където поискаха справедливо определяне на тази такса и стигнаха пак до задавания при всяко обсъждане въпрос трябва ли тези, които не живеят в жилището си или в имота, да плащат по данъчна оценка.  Трагичното при тази такса идва най- вече от представителните хотели на града, които имат много контейнери, а плащат такса смет само за няколко. Така общината губи хиляди левове, които могат да влязат в касата и.

   Image title

 Ефективна ли е работата на хората, назначени по програмата за временна заетост?

Не – каза кметът на Кръстевич Румен Айвазов, защото тези хора не работят и не изпълняват възложените им задачи.

   Image title

 Защо според секретаря на общината – Нено Жутев не може да има частни паркинги в града?

На този въпрос ще потърсим отговор напред във времето. Защото има хора в града, които от четири  месеца са подали молба да организират частни паркинги, но отговор не са получили.

     26 камери има в град Хисаря. Те са разположени на входа и изхода по пътя Пловдив –  Хисаря и Хисаря – Карлово, на големите кръстовища, пред читалище „Иван Вазов” и т. н. 38 хил. лв. е дала общината за тях, но информацията на охранителната фирма отива в полицията и в Пловдив. Защо?

     Image title

Д-р Найден Мутовски поиска общината да се погрижи за подпорната стена в циганския квартал на града.

На въросите отговориха от ръководството на общината и обещаха те да бъдат взети предвид, когато окончателно се оформи бюджетът.

  Image title

  Очаквайте продължение!

 

                                                                                                    ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Как Русия заобича войната, когато Западът се разочарова от нея?

Следваща статия

Коментар от Винаги верни на интересите!

Други интересни