БЕЗ НОВ ПРАВИЛНИК, НО С КОМИСИИ! ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В ХИСАРЯ.

Автор: Няма коментари Сподели:

   Image title

 Съветниците ще продължат да работят по стария правилник на Общинския съвет, тъй като новият не е готов – стана ясно на днешната сесия .

Бяха приети четири комисии:Image title

          1. Административна:

Председател – инж. Вълко Макавеев, членове – инж. Пенка Рахова, инж. Бойко Гавраилов, инж. Ненко Костов и д-р Стефан Недевски.

Тя ще се занимава с административното, териториалното и селищното устройство, комунално- битовата дейност и благоустрояване, държавните, общински и местни органи.

      Image title

          2. Икономическа:

 Председател е Пенчо Шапков, а членовете са инж. Георги Пирянков, инж. Атанас Куковски, Васил Пендев и инж. Ненко Костов.

Ще се занимава с бюджета, производството, търговията, услугите и общинската собственост, приватизация на общинската собственост, аграрната политика и опазване на околната среда.

Членът на комисията – инж. Ненко Костов смята, че трябва да се създаде още една отделна комисия, която да се занимава само с опазване на околната среда и аграрната политика.

       Image title

          3. Законодателната  комисия е с председател д-р Александър Александров и членове – инж. Георги Пирянков, Мария Мустакова, инж. Пенка Ганева и Ива Вълчева.

 Ще се занимава с  местни данъци и такси, границите на закона, здравеопазване и социална защита на труда и осигуряването, обществен ред, сигурност, противопожарна охрана, молби, жалби и предложения на гражданите.

     Image title

        4. Култура и образование  е с председател д-р Стефан Недевски, Митко Нейчев, Ива Вълчева, Борис Витев и Стоян Найденов. Към нея са туризма, културата , образованието, проблемите на младежта и спорта.

    Съветницитге избраха председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов да представлява общината в Националното сдружение на общините и  пред Областната управа.

В негово отсъствие представител ще бъде Пенчо Шапков.

                                     Следва продължение

Предишна статия

АМИ СЕГА? СЪВЕТНИЦИТЕ НЕ СИ ГЛАСУВАХА ЗАПЛАТИ!!!

Следваща статия

Президентът Барак Обама се отправя към Париж в неделя вечер!/на английски език/

Други интересни