Москва: Можем да ограничим „Турски поток“!

Автор: Няма коментари Сподели:

Русия може да наложи различни икономически санкции на Турция, включително и ограничения спрямо газопровода “Турски поток”.

Това каза руският министър на икономиката Алексей Улюкаев. Според него една от опциите е и спиране на работата по изграждането на безмитна търговска зона между двете страни или ограничаване на гражданските полети от и до Турция.

Структурата за руската отсечка, която да захранва газопровода „Турски поток“, вече е изградена и поради този факт Москва е под времеви натиск, отбелязва „Дойче веле“. Проектът обаче не напредва. През лятото Анкара заяви, че причината за застоя били трудностите при сформирането на правителството. И до днес обаче не е подписан договор за новия проект.

А сега, след свалянето на руския изтребител, наблюдателите поставят под въпрос целия проект. При това Турция е вторият по големина купувач на руски газ след Германия. През 2014 година “Газпром” е доставил на Турция над 27 милиарда кубически метра природен газ.

Президентът Владимир Путин възложи на премиера Дмитрий Медведев правителството да изработи списък от допълнителни санкции срещу Турция. Двамата политици на среща в Кремъл са дискутирали и ситуацията със сваления руски бомбардировач Су-24 в Сирия. Руското правителство ще излезе с комплексни мерки в икономическата сфера и в хуманитарната област за налагане на санкции на Турция. Решението ще бъде прието въз основа на закона за специалните мерки от 2006 г., обявиха от пресслужбата на Кремъл.

Руска Федерация

http://fakti.bg/

Предишна статия

“Атака” иска оставката на кабинета!

Следваща статия

БНБ пуска след седмица новата монета от 2 лева !

Други интересни