Георги Георгиев от Реформаторския блок – кмет на Калояново!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                         3 300 на 1 200

     Това са цифрите, които показват победата на Георги Георгиев от Реформаторския блок, който на втори тур на изборите за местна власт се изправи срещу представителя на ГЕРБ и стана кмет на община  Калояново.

  • Това е голяма победа за вас!

  • Очаквах да победя, но не с толкова категоричен резултат.

  • От главен специалист „Социални дейности” ставате кмет. Какво ще ви помогне това, за да сте спокоен, че владеете управлението на общината?

  • Единадесет години бях на тази длъжност и съм се занимавал с различни слоеве на обществото. Правил съм различни европейски проекти в тази област и в цялостната дейност на общината. Това е гаранция, че мога да се правя с работата като кмет.

  • Един кмет е зависим от решенията на Общинския съвет. Комфортно ли ще се чувствате, разчитате ли на мнозинство?

  • Най – важното е един кмет да направи така, че Общинският съвет да му се довери. А това може да стане, ако вземам правилни решения. Тогава и опозицията ще гласува за развитието на общината.

  • Един от най – важните въпроси за избирателите в Калояново беше за канализацията за обратни води. Вие дадохте обещание в предизборната агитация, че това ще стане.

  • Имаме изградена  по Оперативна програма „Околна среда” една отсечка от нея. Аз обещавам, че каквото и да ми струва това, ще направя всичко възможно село Калояново да има канализация. Екипът в общината е много добър, имаме проект и ще го доусъвършенстваме, ако детайли от него не бъдет одобрени.

  • Работата с администрацията е много важна. Ще съумеят ли служителите да се сработят с вас и да върви общината напред?

  • Аз съм бил част от всички тях. Знам на всеки един способностите и смятам, че ще работим успешно.

  • През мандата на инж. Абрашев много се направи за селата. А за Калояново,  селото, което дори няма център?

  • Аз искам да обърна в моя мандат по- голямо внимание на общинския център. Имаме готов проект и очакваме стартирането на програмата за Развитие на селските райони, за да изградим читалище за 2 милиона и 200 хиляди лева. Предвидена е цялостна реконструкция на стадиона в Калояново по проект, за да може да стане център за тренировки на отбори като „Левски” и други.

  • Председателят на Общинския съвет е от Реформаторския блок и е лекар в Дълго поле. Вие сте от Дуванлии. Какво остана за Калояново?

  • Водим преговори с останалите политически сили и до края на месеца ще се изясним, но смятам заместник – кметът да е от Калояново и преди всичко да бъде отличен специалист, за да работи с останалата част на колектива добре, както по общинските дела, така и по европейските проекти. Секретарят на общината остава същият – г-н Ганев. Той е опитен , знае всичко и години наред се е справял добре с работата си.

  • На кого ще се опирате, ако имате спънки в работата?

  • На инж. Абрашев – предишния кмет, на Областната управа, на добри професионалисти.

                                                        Разговора води Ирина Кирилова

Коментар на читател от Калояново!

Абрашев може и да е направил много за селата, но какво точно. 

Един център в Дуванли, един в Житница, в Дълго поле, но за 4 мандата Калояново няма канализация, а тротоарите са от времето на Тодор Живков и постоянно мръсни. 

Някой да е минавал през онази забравена провинция Бегово, Главатар и останалите? Там още и 9 септември не е дошъл. 

Работни места може и да има, но да видим колко улици се асфалтираха в общинския център. Гордостта калояновски пазар е като егрек за добитък. 

Ако му теглят чертата на Абрашев, най-много ще са усмивките и обещанията. Ако дуванлийския мост не беше паднал, сигурно още щяхме да сме благодарни на немците. 

Ами черния мост, който се разширява десета година. Като каже някой успешен кмет си представяш нещо невероятно, а като пообиколиш из общината излиза нещо друго. 

Иначе Абрашев е симпатичен, усмихнат, приятен, само за кмет, но дали само това стига?Добре поне, че оправиха онази язва-пътя от Калояново до Старо Железаре.”

Предишна статия

Посланика на Русия във Франция потверди, че одниния от пилотите на Су-24 е спасен!/на руски език/

Следваща статия

Путин за сваления самолет Су-24!/на руски език/

Други интересни