Европа избра да затвори очите си пред заплахата от тероризъм!

Автор: Няма коментари Сподели:
Анжелина Димитрова

“Европа избра да затвори очите си пред заплахата от тероризъм и затова сега я очакват кръв и спадания”. Думите са на полковник Гарен от израелските спецчасти. След 32 години в службите и шест куршума в тялото, днес полковникът обучава специалните отряди за борба с тероризма не само в Израел, но и в други държави.

Твърди, че над Европа е надвиснала реална заплаха, която трудно може да бъде избегната, защото някой е “проспал” момента за реакция. По искане на полковника, чиято фамилия е Гарен, лицето му остава скрито. Екип на Нова телевизия се срещна с него часове преди да замине за поредната си мисия.

„Част от обучението на израелските специални части предвижда по един час сън на денонощие и стотици километри ходене пеша всяка седмица. Въпреки това, желаещите са повече отколкото можете да си представите. Не знам дали нашите спец части са най-силните, но със сигурност са най-опитните. В Израел атентати има буквално всеки ден”, разказва той.

„Не мога да ви опиша какво е усещането да излизаш сутрин от вкъщи и да се оглеждаш около себе си от страх някой да не се нахвърли върху теб. Докато шофираш, да се чудиш дали колата, която те засича, не е пълна с експлозиви или пък дали пътникът до теб в автобуса не е камикадзе. Трябва винаги да си готов за евентуална експлозия, стрелба – дори нападение с нож”, казва полковникът.

„Щом са казали, че ще атакуват Рим или Лондон, може да сте сигурни, че ще го направят. За две седмици свалиха руския самолет в Египет, имаше атентат в Бейрут, нападнаха и Париж. Разбирате за какви възможности става въпрос. Европа избра за затвори очите си, да запуши ушите и устата си. Мисля, че Европа се страхува да предприеме крайни мерки срещу радикалния ислям. Или пък просто има интерес да не го прави, не знам… Ако е така, ще страда поколения наред. Европа ще гори – цялата, лека полека”, казва Гарен.

„Още след атентата в Бургас, казах че това ще бъде и бъдещето, което очаква Европа. Без железен контрол, безкомпромисни правила и силни тайни служби, няма как да контролирате терористите. Трябва да се биете с тях, както сега прави Франция. Но за тях вече е твърде късно. Защо, според вас всички бежанци идват в Европа? Защото арабските страни не ги искат. Питали ли сте се защо е така? Защото чудесно знаят, че те са заплаха. Съжалявам да го кажа, но те ще се превръщат във все по-голяма заплаха за Европа и ще страдате! Това е моето послание. Съжалявам, но това е само началото за Европа. Мисля, че трябва да ги върнете у дома, а тези, които сега идват, да не ги пускате. Унгария и Хърватска с право затвориха границите си. В този момент към Европа са се запътили 3 млн. мигранти, които Турция спокойно пуска насам, защото и те не ги искат”, казва полковникът. 

„Те искат да се внедрят в Европа и го правят много добре. Използват демографията. Християните имат средно по 1,3 деца, а мюсюлманите – 5,7. Представете си след 20 години каква част от населението на Европа ще е мюсюлманско. В Израел няма семейство, което да няма член пострадал при атентат или ранен като войник. Представяте ли си го? Аз да. Наистина е тъжно. Кръв и страдание – това очаква и Европа”, заяви Гарен.

София / България

http://fakti.bg/

Предишна статия

Казахстан ще бъде официално признат за член на ВТО на 15 декември 2015 год. /на руски език/

Следваща статия

ООН прие резолюция срещу Ислямска държава. Съветът за сигурност подкрепи всички необходими мерки срещу екстремистите!

Други интересни