Отговорите на този и още много въпроси за 15-годишната власт на руския президент са в новата книга „Владимир Путин – неизбежните войни”!

Автор: Няма коментари Сподели:

Защо руският лидер накара ексдържавния секретар на САЩ Кондолиза Райс да го чака часове наред в московски хотел, докато той празнува в Барвиха, и да я накара да отиде на крака на купона му, за да си крещят очи в очи?

Как стана така, че от синьо гориво газът се превърна във висша политика на Русия? Как най-мащабният нереализиран проект „Южен поток” уж тръгна от 

Великобритания, а сетне се насочи към Германия, беше на метри да се реализира през България, след това се устреми към Турция и сега…

И още много отговори на много въпроси в книгата „Владимир Путин – неизбежните войни” на издателство „Слънце”, която от днес е на книжния пазар.

Нейният автор Михаил Зигар е един от най-известните руски журналисти, главен редактор на единствената независима руска телевизия „Дождъ“. Десет години е работил като военен кореспондент в най-големия руски вестник „КоммерсантЪ”. Отразявал е войните в Ирак, Ливан, Палестина, революциите в Украйна и Киргизстан. Носител е на няколко престижни журналистически награди. Роден е през 1981, завършил е МГИМО (Московски държавен институт по международни отношения).

Тази книга не е поредната биография на руския президент, наскоро обявен от „Forbes“ за най-влиятелна личност в света. В нея се проследява историята на Русия по време на управлението на Владимир Путин от 2000 до 2015 г. Написана е въз основа на документи, на десетки уникални лични интервюта, които авторът е направил с хора от най-близкото обкръжение на руския президент. Сред тях са главният му идеологически съветник Владислав Сурков, бившият президент и настоящ премиер Дмитрий Медведев, служители в администрацията на президента, членове на правителството, депутати от Държавната дума, бизнесмени от списъка на „Forbes“, чуждестранни политици.

Така събрани, фактите, събитията и мнениятата, оформят цялостна картина на живота в Кремъл. Това е и историята на взаимоотношенията на руския държавен глава с чуждестранни партньори и противници – Герхард Шрьодер, Ангела Меркел, Джордж Буш, Барак Обама, Силвио Берлускони, Муамар Кадафи, Тони Блеър, Виктор Янукович и други.

Според автора в тази книга за пръв път става ясна метаморфозата на Путин – как и защо от либерален прозападен президент през първите години на новия век, той се превръща в авторитарен управник и в един от най-яростните противници на Запада.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Бивш главен секретар на МВР с опит на граничар успял да вцепени неподвижни на земята шайката млади азиатци!

Следваща статия

Nestinarstvo! Nestinari!

Други интересни