Темата на деня: Защо не беше избран председател на Общинския съвет в Хисаря?

Автор: Няма коментари Сподели:

Темата на деня

Тя е една и се оказа, че е най- вълнуваща за обществото. Защо не беше избран председател на Общинския съвет в Хисаря?

 БСП се заинати , или остана вярна на най- верните си избиратели? Мненията на хората можете да прочете под статията „Хисаря – без председател на Общинския съвет.”

 До 13 часа и 30 минути на 10 ноември имаше 40 коментара. Какво показва това? Че вече има гражданско общество, че хората мислят и анализират, че за тях да изразят мнението си е особено важно. 

Един месец има на разположение най – възрастният съветник – инж. Георги Пирянков, който ръководи заседанието, докато не бъде избран председател. Само, че от Местна коалиция „Промяна” изобщо нямат намерение да се проточват нещата. Те смятат да проговорят. 

Гатьо Султанов, предложен за председател на Общинския съвет, който някои хора смятат за свит и скромен, се оказа, че има тайни козове, които ще разкрие следващата седмица. 

Все пак е завършил Английска гимназия и знае три езика – немски, английски и руски. Освен това е завършил Политология, второ образование – Мениджмънт и маркетинг и трето образование – Бизнес администрация. Така че, няма да се остави да го разиграва един социалист, завършил Висша партийна школа. 

Какво смята да каже и къде ще го каже? За сега това знае екипът на нашия сайт. Нека не изпреварваме събитията, да не вземат някои хора да си променят стратегията и във вторник – 17 ноември 2015 година, когато е новото заседание на съветниците, и е празника на Св.Григорий Чудотворец, да вземе да стане някое чудо. 

То може да дойде само от тези, четиримата, които стоят срещу стената в залата на общинската администрация. Напомням, че до стената са ГЕРБ и „Коалиция за Хисаря”. 

Но понякога и стените падат от обществени сътресения. Кой знае? 

                                                                          Ирина Кирилова                            

Коментар от дядо поп!!!

**Нищо не сте разбрали, чеда мои! Тук не става въпрос ни за Пенчо, ни за Гатьо. Иде реч за това, че БСП в Хисаря през отминалия мандат беше част от статуквото. С неговите подписи и златни пръстчета се гласуваха онези решения, на които сега всички се възмущаваме. Ето затова иде реч. Нищо лошо няма ГЕРБ като най-многобройна група да иска председателското, дори е добре. Но нали говорим за промяна. Ето за това става въпрос. Ако БСП, която декларира, че е за промяна, а и самата тя се променя, трябва като най-голяма партия в лявото пространство или да излъчи кандидат за председател, или ако не иска, да подкрепи друг ляв кандидат. В противен случай се връщаме пак към времето когато ни управляваха едни хора, които е добре да постоят малко в опозиция и да подкрепят доколкото преценяват добро или лошо ще е новото управление. Та затова става въпрос. Ако БСП наистина иска да покаже, че се е отърсила от ролята си на подкрепяща статуквото и наистина иска промяна, да се помъчи да обедини лявото, а не да се прави на обидено дете. Да се загърбят личните ежби и да се върви напред! Баба попадия, добре знае, че без БСП председател няма да има, но все ще се намерят сватовници, които да съберат младите, които взаимно се привличат, но още не са го осъзнали.**

Предишна статия

Топла и ветровита сряда.

Следваща статия

Докторе!

Други интересни