ЗА СЪВЕСТТА И ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА. А любимият актьор вече е известен.

Автор: Няма коментари Сподели:

     Image title

                      ЗА СЪВЕСТТА И ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА 

                                                Ирина Кирилова 

     Хората винаги си мислят, че ако пишеш добре, то е защото ги мамиш, или пък не си достатъчно демократичен, за да пишеш толкова лошо, колкото всички останали.

     Това изречение ясно и точно обяснява защо малка част от хората не приемат радушно  сайта. Защото е написан добре, а не толкова лошо, колкото всички останали.

     Всички знаят, че животът е интересен  затова, защото винаги ни поднася изненади. Изненада беше и сайтът „Тракийски свят”. Въпросът е в начина, по който всеки от нас приема тези изненади. Ако има вътрешно усещане за сила и достойнство, той може  да приеме информацията толерантно.  И ако има  съзнание за дълг към обществото, няма да прави покупко- продажба на общинските интереси.

    Но изглежда, че някои хора в Хисаря са забравили какво е съвест. Съвестта е способност на човека да бъде съдия  сам на себе си. Но защо ли това човешко качество не влиза в естетическите категории на важни хора в града?

    Един български държавник от началото на миналия век беше казал, че разстроената съвест е счупен далекоглед, който представя урвите и канарите на живота като равни и гладки пътеки.  Няма гладки пътеки, госпожи и господа!

     Живеем в абсурден свят. Затова трябва да съзнаваме своя живот, своя бунт и своята свобода. И ако съзнаването на живота е наша собствена работа, то бунтът ни трябва да бъде свързан с обществените интереси. А  щом като  тръгнаха някои хора да стават кметове, трябваше  да знаят, че със свободата им е свършено – гледаха ги и в миналото и в настоящето, преценяваха ги  отвърте и отвън.

    За съжаление само у интелигентния човек може да се създаде съзнание за дълг към обществото и понякога е нужен героизъм за изпълнението на този дълг. Онзи, който жертва общото заради личното свое, няма качества на интелигент. А на нас ни беше нужен интелигентен кмет.

     Ако си представим,  че изборите за местна власт бяха един театър , безспорно в една постановка любимец на публиката става най- добрият артист. 

Изборите през октомври и на първи  ноември  наистина бяха театър, но политически и неговите принципи бяха подчинени на други изисквания. Публиката бяха избирателите. А любимият актьор вече е известен. Пък и публиката този път прояви верен усет. 

 Но тепърва ще гледаме дали публиката няма да бъде измамена. Защото едно е да говориш на предизборни събрания, друго е да вземеш властта в ръце и да защитиш очакванията на тези, които са те избрали.

Коментари на наши любими читатели, а къде е истината ще отговорят тези, които все още имат съвест и могат да се нарекат българи!

1. “Как може да говорите за съвест, при условие, че работите за този сайт ? Ще отречете ли, че беше създаден като трибуна на лицата Коста Стаменов и Ненко Костов, за обслужване на предизборната им кампания ? Да, и Вие хляб ядете и имате нужда от пари, но точно тук да ни обяснявате за съвестта и интелигентността, е малко прекалено. Радвам се, че ще прочетете това. Вероятно ще го прочетат и други хора (преди да сте го изтрили), но трябва да знаете, че разликата между обслужващата журналистика и проституцията е много малка. Приятен ден.”

2. “Треска испанска ви тресе кликата около ГАНЕВА.Знам„че сън не ви лови……Ненко Костов и Ирина Кирилова бяха „баш палачите„ на вашите „мечти за вечен dolce vita „……Хисарчани са благодарни на сайта„че им разкри далаверите ви„че ги събуди и ги накара да повярват„че крадливото статукво може да бъде разбито!!!!!!!”

3. “Бива го сайта. Кусури много, но го приветствам. Защото до сега нямаше НИЩО за града! / Онова недоразумение карлово онлайн е пълна отврат и нула като информа”.

4. “Пено Бойновски част от „крадливото статукво„ли е или ДА”?”


Коментар от Мария Петрова:

 “Защо ли отдалече познавам кой от БСП пише против сайта и авторката? Примирете се вече, че изгубихте изборите! Така правят достойните хора. Пък авторката казва, че ще види дали и новата власт има съвест.”

Коментар от Оракула от Делфи!!!

**(Ако искаме да имаме Община която да работи , то да се оставят далаверите на страна от Общинските дела. Не правете грешките, които доведоха, едно Общинско управление да изпепели 55 000 000 лева в тъпи и безумни проекти , създадени само за грабеж на Общински и Европейски средства. Бъдете Общински съветници . Знаем, че след 4 години в Общината , няма не корумпирани и затова ,нека се промени закона , без право да бъдеш избран ако си бил 4 години в Управлението на Общината, като съветник или Кмет.)**
Предишна статия

Доналд Тръмп и Бен Карсън ще бъдат охранявани от Специалните служби на САЩ.

Следваща статия

Русия предложи план от 7 точки за решаване на кризата в Сирия „без победени и без победители”.

Други интересни