Мафията в България!

Автор: Няма коментари Сподели:

„Тъпият човек се познава по това, че не може да си смени стратегията, когато се променят обстоятелствата. Слава Богу, мафията в България се ръководи от тъпи хора. Може би те са много силни и имат много пари, но не умеят да си сменят стратегиите. В момента те се опитват да клатят цялата държава със сценарий, който е за други обстоятелства”, коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Едни медии, които казват, че полицейските протести трябва да доведат до оставка на правителството, това са същите медии, които свалиха Бойко Борисов през 2013 година, които му спретнаха „Костинброд”, които лъгаха тогава среди в ГЕРБ, че ще управляват с ДПС. В момента ги лъжат същото, само че те разчитаха, че Борисов е тъп като тях, но моите впечатления от него не са такива. Той вижда, че му претоплят стара манджа. Тези избори трябва да стабилизират държавата, а не да я провалят.

„Две седмици аз се опитвам да успокоявам Цветан Цветанов. След първия тур казах, че в тона на Цветанов няма да вляза и не влязох. Няма да вляза и днес”, каза още Радан Кънев.

Помолен да коментира дали Реформаторският блок е раздавал предизборни подаръци в Добрич, както твърди Цветан Цветанов, Радан Кънев заяви: „Ако критерият е вота в ромските секции, това означава, че ГЕРБ са купили много във Варна, там те имат 95% ,но аз не го казвам това нещо”.

„Опитите и на Цветанов и на Местан и на псевдомедии, които заливат съзнанието на българина напоследък с платени публикации, да внушат преди изборите, че Реформаторите нямат да успеят и ще се провалят, рухнаха. Опитите да внушат след изборите, че ние не сме успели, се сблъскват с числата. Имаме вече 540 общински съветници при 240 на предишните избори. Вече имаме над 10% от общинските съветници”, каза още Кънев и се оплака: „Цветанов и Местан говорят едно и също и то с едни и същи неверни числа”.

„В нощта на втория тур имаше пренапрягане на база на лични отношения. Бойко Борисов и Петър Москов са близки и това го знае цяла България. Може би го знае прекалено много, защото личните отношения в политиката не би трябвало да имат значение.Аз моето приятелство с Москов не го афиширам толкова много, колкото Москов и Борисов си афишират приятелството. В един момент когато личните отношения станат твърде публични се пренасят в публичното пространство и единият публикува статус, а другият изригна срещу статуса, а политически проблем нямам”, коментира още Радан Кънев.

„Ние търсихме коалиции в цялата страна. Ние знаехме, че това е печеливш модел и този модел ни донесе над 10 % от общинските съветници в страната”, подчерта още той.

Победата на ГЕРБ им се услади с преливането на гласове от ДПС. Това каза пред бТВ ген. Атанас Атанасов по повод местните избори. Според него партията на Бойко Борисов е спечелила в райони, които до скоро са били на страната на ДПС.

„Пазарджишкият район е интересен, защото хората, които са много близки със задкулисието на ДПС, станаха кметове на ГЕРБ, каза Атанасов.

Според него Цветан Цветанов и Лютви Местан говорят с едни и същи изразни средства и еднакво озлобление към Реформаторския блок. „Хората видяха кой каква тежест има на тези избори. Аз знам, че Местан и много други партийни функционери искат да кажат „няма го блока”, коментира Атанасов.

„Ние сме големи хора и се занимаваме със сериозни неща”, каза Атанасов цитирайки премиерът Бойко Борисов. Реформаторът също отхвърли спекулациите, че има напрежение между коалиционните партньори.

Изказванията на Лютви Местан Атанасов определи като избиване на комплекси. „Аз разбирам, че има вътрешнопартийни проблеми в тези конспиративни организации, наскоро разбрах и, че ДПС означава Доган-Пеевски-Сарай, но не бива по този начин да се избиват комплекси”.

http://fakti.bg/

Предишна статия

Около 2000 полицаи подали рапорти за напускане!

Следваща статия

Какво очакват да видят жителите на Община Хисаря или *кадрите решават всичко*!!!

Други интересни