Градът, наречен… Нищо.

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

В участъка от щатската Highway 93, между милите 148 и 149, се намира… Нищо. Това е малък, изоставен град, в който буквално няма нищо, което да видите или правите. Най-забележителната структура на това парче земя от 24 281 квадратни метра е знак, издигнат високо над пътя с надпис Nothing.„Град Нищо, Аризона. Основан през 1977 г. Надморска височина: 996 м. Най-верните граждани на Нищо са пълни с надежда и вяра в работната етика. През годините тези отдадени хора са имали вяра в Нищо, надявали са се на Нищо, работили са в Нищо за нищо.“

Градът, както се посочва и на табелата, е основан през 1977 г. и първоначално има четирима жители, които работят в бензиностанция и гараж. На бензиностанцията има магазин за сувенири, съобщава Profit.bg. Всичко това се е помещавало в две сгради, от които днес е останала само една. Градът съществува до 2005 г., когато собствениците решават да се пенсионират и продават земята. Новият собственик затваря магазина, изтръгва резервоарите на бензиностанцията, огражда всичко с телена ограда и отново го пуска на пазара за продажба. 

Селището е купено през 2008 г., като новият собственик развива бизнес с пици от преносима фурна. След като плановете за съживяване на мястото не се осъществяват, през 2011 г. то е изоставено. Според последните сведения, датиращи от май 2014 г., в Нищо все още няма нищо.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Европа се разочарова от САЩ заради политиката по отношение на Русия.

Следваща статия

Супер Марио от България разбил групировка за трафик на оръжие в Чикаго!

Други интересни