ПРОДЪЛЖАВАТ НАПАДКИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Да те изберат за общински съветник, след като са викали заради тебе телевизия, след като са те очерняли, след като са разпространявали листовки с неприлични образи, значи  има нещо особено в този човек. Той е инж. Ненко Костов и сега е пред „Тракийски свят”:

– Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен с преференциален вот, тъй като бях шести номер в листата. Аз съм избран с гласовете на народа. 158 човека ми се довериха, а партията ни събра малко над 370 гласа.

Сравнено с кандидатите на другите партии, които имат преференциален вот, какво означава това?

– Аз съм много спокоен, защото партията ни е още млада и с осем кандидати за съветници ние успяхме да постигнем тези добри резултати. В сравнение с други хора, които са от 20 години във властта, и в листите си имаха по 17 кандидати, някои от които дори нямат и основно образование, ние успяхме. Водачът на листата на  „Коалиция за Хисаря”, който от 20 години е общински съветник има по-малко преференциални гласове от мен. А аз съм само от една година в политиката.

Избран сте вече и сте един от 17–те общински съветници. Защо продължават нападките към вас?

– Напоследък са разнася слух, че няма да бъда допуснат в местната власт, тъй като аз имам една осъдителна присъда, която е условна. Атанас Куковски доведе лъжливи свидетели в съда и сега искали да използват този факт, за да не ме допуснат в Общинския съвет. Разбирам, че тези хора няма да се спрат, защото са направили доста престъпления и точно затова се опитват по всякакъв начин да ме елеминират. Чух и друг слух – щели да направят така, че до една година аз да вляза в затвора. В отговор на това, което правят, искам да им кажа, че ще разкрия всички решения на Общинския съвет, които са гласувани с подписка. Второто нещо, което ще направя, е да взема всички проекти, за които са израходвани милиони,  и да направя проверка дали има хора в Общинския съвет, които са се облагодетелствали от тези проекти. Ще искам да бъдат проверени всички действия на адвоката на Общинския съвет дали са били правомерни. Ще отида в Областната управа в Пловдив и ще поискам справка колко решения на Общинския съвет в Хисаря са били върнати за преразглеждане и какво е станало по-нататък. Как са били преразгледани в Общинския съвет?

Влизате в Общинския съвет сам. И какво става?

– Някои хора мислят, че като съм само един съветник от Националния фронт за спасение ще стоя, ще мълча и ще бъда послушен. Но още от сега всички трябва да знаят, че няма да допусна нито една злоупотреба и ще казвам всичко открито на хората.

Как са приели в щабовете на ГЕРб и на Реформаторския блок вашето избиране с преференциален вот?

– В деня, в който се чакаха резултатите за съветниците, псевдобизнесмените, облечени в анцузи, хората, които четири години се възползваха от властта, са приели моето влизане в Общинския съвет с много тревога и още там си обещали, че ще намерят начин да унищожат инж. Ненко Костов.

Защо тази омраза към вас?

– Защото не мълча. Ще се възползвам от статистиката. Квотата за един съветник е 334 гласа. От БСП са избрани 4, което значи, че с 37 гласа те са получили подарък още един съветник, от когото може да зависи съдбата на едно решение. ГЕРБ имат  5, а НФСБ – 1 с 371 гласа. Така и не можах да намеря формулата, по която столетницата БСП с 1037 гласа вкрава 4 съветника. При 1418 гласа на ГЕРБ вкарват 5 съветника, след като за тях са необходими 1650 гласа, а Националният фронт за спасение на България с 371 гласа не вкарва нито един съветник, тъй като аз съм избран с преференциален вот. Казвам го това в публичното пространство и нека комисията обясни как става всичко това.

Открихте ли някои други нередности при провеждането на изборите?

– Аз се интересувах само от преференциалния вот. Направи ми впечатление, че комисиите, които трябваше да разпречатат и публикуват от протоколите преференциалните вотове,  точно тогава ксероксите на всички комисии са били повредени и резултатите са занесени на следващия ден. Това за мен не е случайно и моите съмнения са, че господата от бившото управление, които ще бъдат и в сегашното – визирам ГЕРБ и Реформаторите, имат най-много гласове. Не знам дали това е случайно, но на втория тур нашите наблюдатели ще следят много строго провеждането на изборите.

Но нали там има наблюдатели, застъпници?

– Аз имах в една от комиисиите застъпник и го помолих да следи лично за мен невалидните бюлетини на гласувалите с преференция . Бяха установени лично за мен 14 невалидни бюлетини. Ако направя сметка от 22 комисии / без допълнителните / какви бюлетини е имало за мен, имам съмнение за голяма манипулация.

Но в статистиката на Общинската избирателна комисия пише, че Националният фронт за спасение има  нула недействителни бюлетини.

– Ето това е още един факт, който показва, че някой някъде не си е свършил както трябва работата. Знаем, че Костадин Атанасов е Председателя на ОИК и е адвокат, и е от ГЕРБ.

Кога видяхте резултатите си?

– Когато ОИК – Хисаря публикуваха резултатите от протоколите, на един от протоколите в комисия, в която имах застъпник и имах ксерокопие, забелязах, че 25 преференции от номер  шест бяха преминали на номер  седем. Алармирах веднага в Общинската избирателна комисия и може би след час беше намерена техническа грешка с компютъра и съответно тези гласове бяха възстановени като мои с преференциален вот и това ми донесе победата.

Направихте ли справка какви са преференциалните гласове за други кандидати за съветници?

– Показателно за днешното управление са именно тези гласове.  Пример ще дам с Местната коалиция „Коалиция за Хисар”, където на челно място е г-н Куковски. Въпреки, че в неговата листа имаше 17 кандидати за общински съветници, като за двама е спорно тяхното образование, те успяха да му донесат само 153 преференции. Г-н Бойко Гавраилов, който 8 години е в Общинския съвет и е бил и председател, е успял да събере само 175 преференции. За мен това са отчайващи резултати, които са показателни за едно некачествено вземане на решения на Общинския съвет. Като гледам тези дни как определен кръг хора са притеснени и тичат наляво и надясно, за да могат да ме изхвърлят като съветник, винаги се сещам за патриотичната песен: „Ето Симеон пристига, разтреперя се Роман.”

инж. Ненко Костов пред „Тракийски свят”

Предишна статия

Капитан Петко войвода (1981) еп.4.

Следваща статия

КМЕТОВЕ ПО СЕЛА В ОБЩИНА ХИСАРЯ (РЕЗУЛТАТИ)

Други интересни