В ОТГОВОР НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА ПЕНЧО ШАПКОВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП – ХИСАРЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

    В ОТГОВОР  НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА ПЕНЧО ШАПКОВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП – ХИСАРЯ

     Уважаеми г-н Шапков, това, което сте написал във Фейсбук е толкова старомодно, че сякаш съм се върнала половин век назад. Съвсем по комунистически звучите. Все едно  казвате: Ние сме принципни, всички други се мъчат да ни изкалят.

     Знам кое от коментара „Хисаря – като газов котлон” не ви е харесало. Това, че ви напомням с кого се бяхте съюзили в миналия мандат. Доказателство за това е решението на съветниците, по докладна на Ганева, което поместихме в сайта, за което  и вие сте гласували. Не ви харесва още, че задавам въпроса накъде гледате? Към кметския стол или към едно изгодно мнозинство? Кой ви учи на това? Не стигна ли, че шест години вашият бивш лидер стоеше на стола на председател на Общинския съвет? Пък и заместник – председателят беше от вашата партия.

      Радвате се, че има вестник. Та нали, вие, г-н Шапков, като председател на комисията по бюджет и финанси взехте решение на спрете вестник „Славей” и да затворите лицензираното от Съвета за електронни медии кабелно радио? Защо не оспорвахте тогава решението на комисията, защо не казахте на общинските съветници, че спирате радиото и вестника, ами поднесе Ганева докладната, в която просто длъжността главен редактор  и РТВ ги нямаше в бюджета за годината? Защо не спряхте Ганева, когато багерите и копаеха канализацията и разкъсваха кабелите на радиото?

      Защото г-н Шапков, вие сте от партията, която крие фактите. Трябваше да минат десетки години, преди да разберем, че вашата партия след 9 септември 1944 година изби регентите, 22 министри, 18 царски съветници, 67 депутати, журналисти и общественици, 47 генерали – общо 20 хиляди човека. Тогава разбрахме, че 9933 човека са били в Белене, 11122 са подсъдимите, 22531 са минали през затворите и лагерите, 14647 са осъдени по политически причини… Ще кажете:” Аз съм млад и това са грешки на моите съпартийци много отдавна.” 

Да ви припомня ли, че  вашите съпартийци взривяваха черкви и в една от тях загинаха 160 човека от висшето тогава общество? Да ви припомня ли, че пребиваха хора, за да влязат в ТКЗС? А може би трябва да ви припомня, че и собствените си другари унищожаваха вашите съпартийци?

  Ако не сте знаели тези факти, аз ви ги припомням, защото слонът като се роди слон, не може да стане мечка. Той си остава слон. Та и вашата партия си остава вечно вярна на принципите си, гони целта си докрай и търси кого да обвини за грешките си.

      Накарахте един уважаван човек да стане кандидат на БСП за кмет на общината. Един човек, който ме познава от години и все още ми говори на „вие” и на г-жо Кирилова? Казва се Димитър Кацарски и заслужава уважение. Надявам се, че ако стане кмет, няма да внася докладни като на Ганева, с които тя даваше на кръга около нея земя без търг и без конкурс. Не декар, не пет, а почти хиляда. Но затова г-н  Шапков се иска мъжество. Преценете имате ли сила да бъдете такъв в следващия мандат. Защото вие общински съветник ще станете, но ако гласувате подобни решения, никога няма да спечелите уважението на хората.

     Когато в брой 100 на вестник „Славей” ви представях преди четири години като кандидат за общински съветник, вие казахте, че сте от най – голямата партия в страната. Това се промени. БСП вече не е онази мощна и монолитна партия. Сега ви гледат отвън и отвътре. Не се сърдете на сайта и на мен! Аз съм журналистка и пиша коментари и никак не съм доволна, че вие ме цензурирате. Ето това е още едно доказателство, че партията ви не се е променила.

Вие сте млад. Не четете само директивите на БСП. Има и много други неща за четене. И не слушайте хора, които са останали в разбиранията си далече в миналото.

А, и нещо друго! Защо вашият сайт се нарича „Промяна”? Да не би да е заради местната коалиция „Промяна”, която има за кандидат един млад, интелигентен човек, който напусна вашата партия, защото не споделяше възгледите и?

    Ще ми отговорите, че не е така, че вие искате промяна, че ще поведете общината в друга посока – към доброто на хората. Дано да е така! И не се бойте от моите коментари! Те не манипулират, а само насочват мислите на хората към истината. И…. нямам фейсбук. Специално ми се обадиха, за да ми прочетат написаното от вас. Сайтът е на ваше разположение.

    Завършвам с една мисъл на Стефан Цвайг:

„ Истинската политическа мъдрост винаги си остава умението предварително да се откажеш от непостижимото.” 

                                                                                                                                           Ирина Кирилова 

 

Предишна статия

ПОЛИЦИЯТА В ХИСАРЯ – НАПЪЛНО ГОТОВА ЗА ИЗБОРИТЕ!

Следваща статия

Девет поредни дела печели народът срещу администрацията на държавата!

Други интересни