Отворено писмо до Народното събрание на Република България и медиите! Животът в България!

Автор: Няма коментари Сподели:
 • 14.01.2015, България

     Знаете ли защо Партиите и чуждестранните организации, действащи на територията на Република България, предпочитат протестите?

     Защото протестът е най-безсмислената форма за показване на обществено несъгласие!

     Методите на Гражданското общество НЕ са само в протестите. Другите форми на Народовластие са: Референдум (и инициирането му); Изпращане на сигнали, жалби, становища; Стачка; Лепене на плакати; Открито изказване на несъгласие по медиите (радио, телевизия, вестници, социални мрежи, блогове); Рисуване на карикатури, показващи недостатъците на корумпираните политици и предатели на България; Обединяване на гражданите в Инициативни комитети (декларирано в Конституцията на Република България!); Сформиране на народно опълчение и групи, които да пазят нощем улиците, границата, площадите от престъпници и потенциални убийци; Поставяне на скрити камери върху фасадите на къщите си, данните от които да се изпращат директно на сървъри за онлайн достъп в интернет (когато стане престъпление, веднага ще се знае от всички) и престъпникът ще бъде осъждан по “бързата процедура”, без да му се дава право да представя “епикризи” от корумпирани лекари; Обществено неодобрение и негодувание; Обществено отхвърляне на престъпните субекти и недопускането им до дадено населено място/социум (т.е. целият град да каже “Ти си крадец, мошеник, убиец, корумпиран съдия, крадящ депутат, лъжец, … Върви си! Не те искаме!”); … Протестите са най-безобидният и безсмислен метод на Народовластие – “Кучето си лае, кервана си върви”.

     Не просто да викаме като тъпо стадо “Оставка!”, а да измисляме идеи като зрели хора – интелигенти, патриоти! Всички заедно! Живеем за България и тя чрез нас!

 • 28.11.2014, България

     След 8 месеца наблюдение (от издаването на “Отворено писмо до всички партии в България”), мога да заявя, че положението не е станало по-добро. Догодина се готви вземане на нов дълг от 8.1 млрд. лева. БДЖ е пред приватизация (въпреки, че реално то е на печалба… и то огромна!) Цените на тока скочиха… за пореден път. 

     Българите гордо казват колко са големи мъже, колко са велики били, колко са е*ачи били… Дали?

     В България сме останали само 5 862 000 човека (2 милиона работят в чужбина, за да издържат семейство). На протестите в който и да е град излизат по по-малко от 0.01% от населението. Независимо дали протестът е срещу убийствените цени на тока или друго. Само 0.01%. Останалите 99.99% всеки ден реват “Ох, колко са високи цените! Ох, колко трудно стана!”, а като чуят за протест, който се организира срещу монополите, политическата мафия, лекарската мафия, гмо храните или TTIP, казват “Ох, днес ме сърби *я/*утката, няма да мога да дойда, трябва да го/я почеша.”

     Нека се замислим: какво ще стане, ако на МИРЕН протест излязат дори само в 1 град над 50% от населението му? Колко полицаи ще бъдат командировани? За колко полицая има пари Държавата (ако всеки ден праща органите си на реда и ги вози напред-назад, няма ли най-накрая и те да направят свой протест в подкрепа на Народа и да заемат полагащото им се място в него самия, като част от всички граждани на Република България)? Колко медии РЕАЛНО ще се заинтересоват от протестът (защото медиите пропускат протестите или броят погрешно броя на присъстващите)?  Ще предизвика ли това реален интерес в останалите градове към проблемите на сънародниците си в този конкретен град? Колко от останалите страни по света ще се удивят на великия български дух и воля за Свобода? Колко от сърцатите хора и интелигентните, и духовитите, и благородните, и милите, и добрите към нас, ще се притекат на помощ (който с каквото може), за да ни помогнат? Не е ли дори само това една основателна причина обществото да започне да бъде коректив на властта, а не нейн роб?!

     “Конституция на Република България”:

     – Глава 1, Чл. 1 (2) : Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

     Не е ли Народът собственик на Държавата и не е ли той коректив на назначените за момента изпълнители на неговата воля (изпълнители, а не господари!)

 • 14.02.2014, България

  ОТВОРЕНО ПИСМО до всички партии в България 

  (Отворено писмо до Народното събрание на Република България и медиите)

      Моля за вашата искреност и внимание, защото в трудни времена те са нужни на всеки – както в личните взаимоотношения, така и в обществото като една цялост. Без да си подадем ръце и да си помогнем, без да сме честни пред себе си, без да се борим и да отстояваме своите интереси като Държава, няма как да просъществуваме. Ванга е предрекла, че ще бъдем велика сила (преди сме били) и ще има мир на Земята – не искате ли това да стане реалност и децата ви да живеят в успяла, развита и подкрепяща ги страна?

      В момента наблюдаваме един много добър театър и ви моля да излезете на подиума и да представите вашите планове за бъдещето на България. Вие, които кандидатствате и сте „нови“ партии, така и вие, които имате милиони последователи. Излезте и споделете какво мислите да правите, как ще я карате. Нека седнем на един разговор и да си поговорим какво ще правим, какви ще са нашите цели.

      Казано е че когато Мъдростта и Истината светят, в живота ни се случват чудеса. Е, в момента имаме нужда от много чудеса и най-вече от Честност. А аз не виждам такава! Гледаме един цирк как видиш ли един младеж успява да надлъже цялата Държава, да управлява медии и да ги използва за свои марионетки, които въпреки съвестта си да лъжат роднините, близките и приятелите си; как той „съсипвал“ този или онзи министър или противник с политически имунитет и как цялата Държава е безсилна срещу този апогей на човешката недосегаема божественост… Айде стига глупости – кого лъжете… За нула време бяха хванати Наглите, Мазните, Миризливите, Двуличните и още хиляда други престъпници; бяха променени стотици закони, за да може да се разпродаде цяла България на безценица и да бъдат изгонени в чужбина да се скитат милиони българи; одобрено беше и продаването на гласове и извозването с автобуси на „гласоподаватели“ за кебапчета и 20 лева (при условие, че субсидията на глас е по-голяма от това, което се дава, за да бъде той купен) – толкова ли си мислите, че хората са наивни и ви се връзват на приказките… да не са паднали вчера от Марс!

      Споделете в предизборните си кампании не само как ще се съгласявате безропотно с чуждите интереси и искания, защото те били, видиш ли, много важни, а:

  – Какво ще направите с престъпниците (министри, депутати и държавни служители), които вече е доказано безброй пъти как са крали и продавали България; как са си строели вили с държавни пари; как са прибирали пари от държавни поръчки за асфалтиране/строежи/…, които изобщо не са се състояли; Какво ще направите с тези хора – досега никой нищо не прави, а само се „вадят компромати“, от които няма никакъв реален резултат! Трябват действия в политиката и реални резултати, а не само сладки приказки като на мегдана за да минава времето;

  – Какво ще направите за малките села в България, които все повече се обезлюдяват и в които дори няма личен лекар постоянен, нито дори транспорт и в които дори кметовете и кметиците си скубят косите как да изкарат поредната година, без да умрат от глад? Колко още българска земя ще бъде раздадена (откъсвана от България) под една или друга форма?

  – Какво ще направите с „прозрачните“ договори източващи България и нейните природни ресурси? Тук визирам “Дънди прешъс металс”, “Асарел Медет”, “Елаците Мед”, “Аурубис България”, така и всичките останали „прозрачни“ и „ама разбира се, минали през обществен дебат“ договори.

  – Какво ще направите с бездомните, бедните и трудолюбиви българи, останали на улицата заради безнаказано високите (и безнаказано променяни) лихви по кредитите, вкл. възможността да вземеш 1000 лева „бърз“ кредит и да трябва да върнеш 5000 поради явно фалшифициране на документите (оставено празно място в договора и дописано след това само върху копието за фирмата, без да се дава второ копие на взимащия кредита) – това надали се прави без великодушната подкрепа на някои „управляващи“ представители – какво ще направите и с тези представители?

  – Какво става с Образованието, Медицината, Фармацевтиката, Био-храната и ГМО семената, Здравето ни, Животът ни, Благородството ни?

  – …

      Не искам да ставам отегчителен, защото тези належащи болезнени обществени ежедневни проблеми са приказвани и приказвани милиони пъти вече и ще омръзна като ги изброявам. Време е да излезете напред пред редицата и ясно да заявите позицията си, а не да слушаме дрязги и „вадене на кирливи ризки непрани“, и подобни крайно неполитически оправдания. Кога ще заявите професионализма си в политическия живот и ще покажете качествата, заради които сте избрали…

      Вашият отговор е изключително важен за нас, българите, така и за нашите предци, които са рискували всичко (живота си), за да изградят Независима, Силна и Сплотена България.

      Тук не говорим просто за поредното излизане пред хората и дълги отегчителни излияния за минало, конкуренти и подобие, а за действия! Защото в момента е заложена на карта съдбата на България, а не на нещо си там маловажно, на което може и да не обърнем внимание – свидетелство за важността са и неспирните целогодишни протести и ясно заявената Гражданска воля, които викат от всяко кътче – улиците, интернет, небето и сънищата ни – Гласът народен вече се чува всеки ден – той не чака, той не моли – той заявява и иска!

      Писмото е разпратено до Народното събрание на Република България, така и до следните медии: в-к “24 часа”, в-к “Труд”, БНТ, БТВ, Нова Телевизия, Скат, ТВ7, www.bg-mamma.com, www.gospodari.com, www.dnes.bg, www.drugatabulgaria.org, www.e-vestnik.bg, www.faktor.bg, www.livenews.bg, www.manager.bg, www.moitepari.bg, www.nenovinite.com, www.noligarh.com, www.noresharski.com, www.novini.bg, www.svobodata.com, www.vesti.bg, и още много други…

  [infocenter@parliament.bg, bzumbulev@24chasa.bg, trud@trud.bg, mynews@bnt.bg, news@btv.bg, novinite@ntv.bg, webmaster@skat.bg, news@tv7.bg, info@neg.bg, gospodari@gospodari.com, info@dnes.bg, info@drugatabulgaria.org, editor@e-vestnik.bg, faktor@faktor.bg, office@livemedia.bg, press@manager.bg, info@moitepari.bg, nenovinite@gmail.com, press@noligarh.com, mail@noresharski.com, novini@novini.bg, webmaster@svobodata.com, info@netinfocompany.bg]

      Всеки човек е свободен да разпространява и изпраща до когото сметне за нужно това писмо с изричното условие да не променя нищо в него.

  С уважение и разбиране,

  ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

  http://www.otvorenopismo.url.bg/

 • 16.02.2014, България

      Задавам си въпросът “Какво би станало, ако…”

      Ако едно ново правителство реши да подмени цялата държавна администрация – дали това ще е поради професионални качества? И дали, ако за да са още по-лоялни тези чиновници, реши че им вдигне заплатите с по 1000 лева, докато в това време останалите хора в държавата умират от глад (в буквалния смисъл на думата!) Ако Народът реши да изкаже своето Гражданско неподчинение (което е толкова неясно регламентирано в “безпристрастния” и “равен за всички” закон), тези няколко депутата и министри имат “живи бариери” пред себе си, които да им осигуряват господството (при условие, че не един или два пъти Европейският съюз строго критикува този модел и заявява твърдо, че депутатите са в служба на народа, а не обратното). А това са: държавна администрация, полиция и медии. В момента нека видим доколко тези три бариери са безпристрастни и независими:

  – Администрацията бива подменяна изцяло;

  – Полицията пребива безскрупулно млади момичета и деца дръзнали да изкажат това, което мислят (своето конституционно право!!!)

  – Медиите говорят всеки ден как някой министър си мил зъбите сутрин, как се обличал, как след това стъпил не с левия, ами с десния крак като се качвал в новия си Мерцедес, а пропускат да оповестят жизнено-належащи обществени проблеми, от които се вълнуват живо толкова много хора.

      Фейсбук група откъсва цели парчета земя от границите на България и я предава на Турция, а почти никоя медия не сметна за нужно да го оповести? Да не коментираме и проблемите с Българските сестри, за които толкова години никой не си мръдна пръста и които изстрадаха толкова много. За безброй разпродадените на безценица предприятия, изгубените работни места и мизерията и агонията на много българи. За “свободния пазар” в България, който толкова прехвален се препъва и е безсилен срещи монополните действия на електро-разпределителните дружества, които вдигат цените колкото си искат, а Държавата, видиш ли, е безсилна пред тях и не разполага с никакви механизми, за да олекоти непосилното бреме паднало върху гърба на трудолюбивия и честен български работник, който стиска в шепата си последните си стотинки от и иначе нищожната си заплата, за да плати поредния “натрупан” дълг за такса “тръби”, такса “всеки месец дори и без да си ползвал”, такса некачествено “обслужване” и т.н.

      Според мен е нужно да има Прозрачност и Отговорност в политическия живот на България, не мислите ли и вие така? Да има независими институции: медии, съдебна система, полиция, държавна администрация и т.н. (все неща, упоменати вече в официалния доклад на Европейския съюз, така и нееднократно споменавани като еталон от великите сили, балканските държави и още много съюзи и по-малки държави). Какво можем да направим по въпроса, за да се реализират и утвърдят? Защото едно нещо не е нужно само да се започне и да се остави до половината, а трябва да се доведе до край, да се изпипа, да се утвърди като еталон на едно демократично, сплотено общество. Да имаме отново добре развито Земеделие (което беше съсипано през последните години) и което е гръбнакът на икономиката, защото колкото и да е зле положението, има ли начин човек сам да си създава храната, се оцелява – било то по време на войни или по време на икономически кризи. Да имаме социална система, която е равна за всички българи в България, а не на едни да се дават 1000 лева, а на други стотинки (отново наболял проблем). Да имаме целенасочено образование, а не едната година да се предлага да се махне “Аз съм българче” от букварчетата, другата година да се премахва предметът “История” от 11ти и 12ти клас (“Народ без история няма бъдеще” са казали мъдрите хора още преди много години) и всяка година да се правят промени или да се поругава Българската академия на науките. Да има стажове за младите, както е във всяка развита страна и тези стажове да са реални, а не само фиктивни – да се дава отговорност на младите.  Да се преосмисли данъчната система и да се въведе подоходно облагане, както е в останалите развити страни, като по този начин се стимулират работодателите да наемат повече работници. Да се създадат работни места чрез реални държавни поръчки за асфалтиране, а не както в редица градове се доказа, че е платено за асфалтиране, а асфалт изобщо не е полаган (и е пълно с дупки по централните пътища). Да се поставят равни права за кандидатстване по държавни поръчки. И т.н. проблеми, защото в момента “България е първа по фалити на фирми в Централна и Източна Европа” сочи проучване на “Coface България”, хората мизеруват, пенсионерите са с орязани пенсии и има работещи, които не могат да се пенсионират поради постоянното и неоснователно вдигане на прагът, и още 100 неща, за които неясно защо не се дава публичност в общественото пространство колкото и народът да го вика по улиците? Не можем да си затваряме очите постоянно. Нека направим нещо по въпроса заедно, като общество, единни и сплотени.

  С уважение и разбиране,

  ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

  http://www.otvorenopismo.url.bg/

  П.С. Да се създадат избирателни секции във ВСЕКИ град в чужбина, за да може работещите прогонени от родината си българи да гласуват. Защото никой не е отишъл от свой кеф на хиляди километри, за да живее в стая с 6 човека и да праща всяка стотинчица на децата си за сметки за ток и храна (то за друго не остава…) и да се лишава от семеен живот с жена си и децата си (цял живот работа, работа, работа – за какво живеят?!?). Как е възможно активното работещо население (в чужбина) да не може да гласува, а една камара хора, които идват с автобуси и които нито говорят българския език, нито са живели тук, нито дори мислят да живеят тук като български граждани на българска територия да могат (не знам никоя европейска или световна държава, в която да имат право на глас хора, които дори не говорят езика й – това е първото условие за получаване на гражданство, след това е уседналостта в страната и наличието на достатъчно ресурси, за да не бъдеш “в тежест на държавата”)? И за това положение си затварят очите другите политически партии в една “модерна” и “демократична” система… В чужбина работят повече българи, отколкото в България.

  П.С. Преди бях написал в послепис, че одобрявам идеята за електронното гласуване, но след толкова много лъжи, става ясно, че това няма как да бъде честно реализирано в България от сегашните политически… групировки. Трябва да има обикновено гласуване като във всяка секция задължително се въведе камера, която да заснема единствено и само кутията с гласовете – преди, по време и след гласуването (т.е. при преброяването). И трябва да има по една камера пред ръцете на всеки броящ бюлетини – камери, които да излъчват в реално време по интернет и записите им да се качват на уеб сайта на Парламента, за да може гражданите да изгледат записите кадър по кадър и да преброят лично след това и те бюлетините и резултатите. Всичко трябва да е прозрачно при преброяванията, защото в момента, всеки знае, бюлетините се броят по един много непрозрачен начин, а това буди много въпроси доколко са законни редица правителства, нали.

 • МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ

      Моля, споделяйте писмото в социалните мрежи, форумите, блоговете – нека призивът достигне до колкото се може повече хора. Един много уважаван от мен социолог каза, че българите не се обединяваме около цели, каузи и идеи – не е вярно. С ведра радост и гордост мога да заявя, че покрай социалните мрежи започнахме постепенно да контактуваме и с непознати хора и да се свързваме в стремежи и каузи и да обменяме идеи. От година и нещо виждаме как всички българи по един или друг начин се свързват, как си помагат, как са съпричастни, състрадателни, организирани, интелигентни, способни, постигащи, великодушни, гостоприемни и благородни. Ние можем всичко това, ние имаме и знанията и медалите – и в науката, и в спорта; имаме и природните ресурси; и възхитително плодородната почва, и горите, и плажовете (които в момента се раздават на безценица на чужди интереси); имаме и заводите (които са разпродадени на старо желязо, но които винаги могат да се възстановят, защото имаме ресурсите и работната квалифицирана ръка) – реално ние имаме всичко това на тепсия – какво чакаме? Нека използваме това, което имаме; това, което е в ръцете ни.

      Нямах възможността да го разпратя до вестниците в малките населени места, където нямат интернет. Ще се радвам да го публикувате.

  Благодаря ви с цялото си сърце!

  ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

  http://www.otvorenopismo.url.bg/

 • Пророчествата за възможните ситуации за България

      Зная, че много от вас уважават и дълбоко в сърцето си ценят факта, че ние имаме наши пророчици – Ванга, Вера Кочовска и Слава Севрюкова.

      “Дарбата на Ванга, Дънов, Петър Димков, Вера Кочовска, посветили необикновените си способности да помагат на хората, и до днес остава загадка. И ако у нас се чуват и гласове: “Какво пък толкова”, то четиримата отдавна са признати в целия свят, на особена почит се радват сред съседите ни на Балканския полуостров, а в Русия преклонението пред тях е фанатично.”

 • Пророчествата на Ванга за България

      “Истинското име на Ванга е Вангелия Пандева Гущерова, родена е в Струмица през 1911 год. и умира в София 1996 год. Известна е като българската пророчица, Петричката врачка и много други имена. Още на 12 годишна възраст загубва зрението си, а за нейните пророчески способности се говори и до днес.

      Особено интересни са словата и за България. Вижте някои от тях.

      Според думите и ще дойдат и добри дни за нашата страна и за народите, които и помагат. България ще бъде тачена и уважавана от велики сили, ще изправи своята снага и самочувствието на хората ще се повдигне.

      Земята ще се отвори и ще се открие кои всъщност са българите. Българите не са чергари, а откъдето са минали са оставили държава и град. Българското писмо е едно от най-старите на планетата.

      България не е бедна страна. Народът ни е учен и трудолюбив, може всичко да произвежда. Ванга казва да се гордеем, че сме българи, да не се продаваме на Америка за пари.

      В родината ни има много злато и един ден то ще бъде открито.

      Българският народ е силен, трябва да види какво се пее в песните и как са живели предците ни. Трябва да почитаме празниците си, защото те са средство за оцеляване.

      Планините и езерата ни са свещени, точно като онези в Индия. Лошото е, че народът не го разбира, но ще дойде ден, когато и при нас ще идват от цял свят и ще черпят енергия. Седемте рилски езера са райско кътче, което е връзка с Космоса.

      Не бива да се караме, защото вярата и любовта са най-важни.

      Нужен е един Бог, единен народ и един владетел. Сини, червени и зелени трябва да се обединят, тогава страната ще се оправи.

      Всеки един народ си има звезда, която го зарежда с енергия, а България има не просто една звезда, а цяло съзвездие.”

  Източник: www.sanovnik.bg

 • Пророчествата на Слава Севрюкова за България

      “Слава Севрюкова е родена през 1902 година в Нова Загора. От 8-9 годишна възраст смята, че има ясновидски способности. В рода ѝ по майчина линия има и други, занимаващи се с народна медицина и претендиращи да са ясновидки. Това са баба ѝ, знахарка и билкарка, както и майката на Слава – Мария която също смятала себе си за лечителка и ясновидка. На 16 години се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се на метри от дома на Слава. Младата Слава безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг.”

      Севрюкова споделя, че само от българите зависи дали ще позволят на страшното пророчество да се сбъдне.

      Самото предсказание:

      “Предстои наша територия да бъде „предадена“ на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината.

      Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа. Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната. В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя.“

      Ще дойде време населението в България силно да оредее. Мнозина ще я напуснат. Но по земите ни все ще има хора, зовящи се българи, говорещи родния език. От най-старите народи в Европа сме, няма да ни затрият. Докато има живот на Земята, българите не ще изчезнем. Затова, казвам ви, богоизбрани сме. Други народи ще се заличат, ние не.

      Въпреки упадъка трябва да се гордеем с народността си. Открай време сме изпращали в забвение най-страшните поробители. Не трябва да търсим признание, че носим горд дух, а да го заслужим. Предстои да бъдем почитани в Европа и по света! От племето ни ще излязат умни същества. Ще го прославят извън пределите на страната. Радвайте се, че живеете в България!“

  Източници:

  Част 1 – www.abcblog.eu 

  Част 2 – www.abcblog.eu 

  Част 3 – www.abcblog.eu 

  Част 4 – www.abcblog.eu 

  Информация – www.wikipedia.bg

 • Авторско право

     Всеки човек е свободен да разпространява и изпраща до когото сметне за нужно това писмо с изричното условие да не променя нищо в съдържанието му и да посочи препратка към сайта. 

 • http://otvorenopismo.url.bg/

Предишна статия

Девет поредни дела печели народът срещу администрацията на държавата!

Следваща статия

Христо Ботев ни пита!!!

Други интересни