ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                        ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!

 Image title

   За някои хора чувството за морал и чест е извратено в ламтеж, вследствие от пропуснати етапи на домашно и училищно възпитание. От момента, в който оценъчните критерии в системата на образованието в някои учебни заведения беше заменена с нейния паричен еквивалент, се даде възможност тези пропуски, чрез закупено самочувствие от „абсолвенти”, неизживели трепета на студенстките вълнения, не докоснали се до същността на познанието и теоретичните основи на професионалната ориентация, да се вживяват в ролята си на месии.

    Какви могат да бъдат очакванията от тях, профучалите със свирещи гуми университети и колежи? С куха диплома и политически протекции стават фактор. С менторски тон и надменно поведение безцеремонно и нагло раздават компетентност на всички нива, естествено в името  на собствените си интереси. Проблемите на населението на общината не са техни. Това си пролича от „активното” им участие в работата на Общинския съвет в Хисаря през мандата. Действително, както се казва, Царят е гол. Тази констатация чрез фактор паричен еквивалент се прикрива от драскачи, модератори, оператори, псевдо журналсти и отявлени махленски клюкарки. Този слугинаж, този ерозиен вирус е готов на всякакви подвизи в името на  сребърника за „честния си труд”. Влиза в ход безпринципно кадруване, заплахи и уволнения. Примери не един и два, както в администрацията, така и в сферата на услугите и производствената дейност. Професионалният им стаж по битаци и Брезовско шосе явно ги научи на много неща и те отчасти го прилагат в новото им амплоа – местни политици без граждански и политически морал.

     С години да ви пере собствената ви пералня с щатния служител на БКС, няма да ви пречисти. С курбани, черкуване, кебапчета и пари не можете да получите опрощение. Моралът или го има, или го няма. Огледайте си листите и ще го видите ТУК – ТАМ.

    Хора, имаше една рубрика „ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!  Отворете ги сега, защото тези неща отново ще се случват и пак ще се питате: КОЙ ГИ ИЗБРА?

                                                 Съветник

Предишна статия

Репортажи срещу Националния Фронт за Спасение на България(НФСБ). Истината за Ненко Костов!

Следваща статия

Мненията на Русия и Саудитска Арабия за Сирия съвпадат.

Други интересни