Крият такси за бързи кредити

Автор: Няма коментари Сподели:

Многобройни нелоялни търговски практики на небанковите финансови институции са разкрили инспекторите от Комисията за защита на потребителите. Масово компаниите за бързи заеми не съобщават за наличие на допълнителни такси при сключване на договорите.Впоследствие клиентите са неприятно изненадани, че дължат повече от очакваното. Констатираните нарушения бяха обсъдени на заседание на Националния съвет за защита на потребителите към Министерството на икономиката, който възстанови работата си след 9-годишно прекъсване, пише “Стандарт”.

“Стигнахме до извода, че трябва да дадем по-висока гласност на конкретните казуси, както и да разширим разяснителната кампания за правата на потребителите”, заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. Съветът обсъди и проблемите на потребителите при включването на арбитражни клаузи в договорите с търговците. Недобра практика е при възникване на спор да се използва арбитражен съд, определен едностранно от търговеца.

Комисията за защита на потребителите е планирала масирани проверки по зимните ни курорти, съобщи председателят й Димитър Маргаритов. Хотелите и ресторантите ще бъдат инспектирани дали спазват изискванията на Закона за туризма за наличие на категоризация и дали предоставените услуги отговарят на обявената категория. Ще бъде инспектирана и общата безопасност на ски пистите. 

Източник: БЛИЦ

Предишна статия

КОСТА САТАМЕНОВ. Как крадат правата върху личната земя? Община Хисаря!

Следваща статия

КЗК санкционира производител на олио за имитация

Други интересни