“Ислямска държава” показа как руските бомби падат върху тях!

Автор: Няма коментари Сподели:


Терористите от “Ислямска държава” заснеха видео, на което се вижда от земята как руски бомбардировач Су-24 нанася удари по техни позиции. На кадрите се вижда момента, в който бойната машина хвърля бомбите, а малко след това се показват и поразените цели. Над унищожените военни обекти се издига гъст дим. Видеото е качено в интернет на 9 октомври, съобщава тв канал “Звезда”, цитиран от “Блиц”.

Джихадистът, който е заснел кадрите, непрекъснато крещи: “Аллах акбар!”. Чува се как по радиостанцията си говорят, че руснаците са хвърлили шест бомби. 

“Там имаше склад с боеприпаси! Сега всичко е в дим”, превежда от арабски сайтът “Русская весна”.

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че на 8 октомври руските самолети са извършили в Сирия 22 бойни излитания и са нанесли удари по 27 обекта.

Бомбардировачите Су-34 и Су-24 са атакували цели на осем базови пункта на терористите в провинция Хомс. Напълно са разрушени укрепленията, където са се укривали ислямистите. В 11 района на провинциите Хама и Рака са унищожени тренировъчни лагери на “Ислямска държава”.

Русия започна военната операция в Сирия на 30 септември след официална молба за помощ от страна на президента на страната Башара Асад.

http://pik.bg/Image title

Предишна статия

Присмехулна, надменна, тревожна или пораженческа да е реакцията на САЩ?

Следваща статия

Климатолог №1 доц. Георги Рачев пред ПИК и “Ретро”: 9 градуса и сняг в петък!

Други интересни