БГ места с особено голяма мистична енергия (видео)

Автор: Няма коментари Сподели:

В България има голям брой места, известни с по-особената си енергия. Тя обикновено се дължи на природен феномен, има своята историческа обосновка (бел. ред. през хилядолетията много племена с различни окултни ритуали са населявали земите ни), а други кътчета са станали известни заради жители, за които се твърди, че имат необясними дарби.

Вярвате или не в мистиката, ето ги и тях:

Белинташ
Белинташ е скала с форма на малко плато в Родопите, носеща следи от човешка дейност. Предполага се, че това е култов обект, датиращ от дълбока древност, който е бил използван за ритуални нужди от населяващите района тракийски племена, като самата му същност и предназначение все още не са напълно изяснени.

Татул 
Тракийското светилище край село Татул, община Момчилград, е един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. То се намира само на 200 м от селото и на около 15 км от Момчилград. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида.

Бегликташ 
Бегликташ се намира на 5 км от черноморския град Приморско и представлява естествен скален ансамбъл от сиенитни блокове с различни размери и форма, образувани в резултат от сферичното изветряне на скалите. Това е и едно от големите древнотракийски мегалитни светилища на територията на България.

Рупите 
Ванга е твърдяла, че Рупите са място с много силна енергия, затова е избрала именно това място, на което да приема хиляди хора, нуждаещи се от помощта ѝ.

Златолист 
Това място също е свързано с пророчица – Преподобна Стойна. Там се намира и църквата „Свети Георги“, където се е молила жената.

Кои са другите две места, попаднали в списъка – вижте във видеото

Източник: Vesti.bg

Предишна статия

Дания спря влаковете от Германия. Затвориха и основната магистрала

Следваща статия

Фолксваген показа най-мощния Golf с предно предаване

Други интересни