4 милиона бежанци тръгват от Турция към Европа

Автор: Няма коментари Сподели:

Около 4 милиона имигранти и бежанци са готови да тръгнат в най-скоро време от Турция за Европа. Това алармира гръцкият заместник-министър по морските въпроси Христос Зоис, съобщава БГНЕС.

“В момента в Турция се намират 4 милиона бежанци и те се готвят да напуснта тази страна и да се отправят към Европа”, подчерта Зоис. Според него “Гърция няма достатъчно сили за да се противопостави на тази бежанска вълна”.

“От общо 240 кораби, с които разполагаме, 36 на сто от тях не могат да плават поради технически проблеми. От общо 7-те самолета, само 4-ри може да летят, а от 6 вертолета, само един може да изпълнява операции”, каза още гръцкият заместник-министър. След Турция бежанците минават през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария,. / БГНЕС Днес по-рано той разговаря с ръководителя на еворпейската агенция за опазване на границите Фронтекс Фабрис Леджери. Двамата постигнаха споразумение за полагане на общи усилия за контрол на бежанската вълна.

Припомняме, че Еврокомисията се очаква да предложи на страните членки да разпределят помежду си допълнително 160 000 бежанци заради изострянето на бежанската криза. Гърция ще поиска от Европейския съюз до 700 млн. евро, за да построи необходимата й инфраструктура за настаняване на стотици бежанци и имигранти, пристигащи в страната ежедневно, съобщи правителството в Атина.

Източник: standartnews.com

Предишна статия

Откриха трезорът на тракийски воини – 27 сребърни монети край Приморско

Следваща статия

Това е най-модерното оръжие в света!

Други интересни