Бербатов подписа с ПАОК

Автор: Няма коментари Сподели:

Българският нападател Димитър Бербатов ще играе в ПАОК, съобщи Гонг. Голмайстор №1 за всички времена на националия отбор по футбол приключи преговорите със солунския клуб един час след полунощ в сряда.

Очаква се днес ПАОК официално да обяви Бербатов за новия си централен нападател.

“Астън Вила” се отказа от Димитър Бербатов, след като английските медии през целия ден твърдяха, че Бербатов е на тренировъчната база в Бирмингам.

В крайна сметка българинът демонстрира коронния си номер – спрягаха го сигурен за един отбор, а той подписа с друг след полунощ. Все пак ПАОК бе до последно в списъка с кандидати за подписа на Бербатов и днес трябва да го представи официално на своя стадион “Тумба” в Солун.

Sportline пук научи, че договорът на Бербатов с ПАОК ще е за една година. Той е бил оформен и подписан точно в 1,00 часа след полунощ. Босът на солунския тим Иван Савидис е голям фен на Бербо, твърдят в южната ни съседка. Той е готов да му плаща заплата, каквато Митко евентуално би вземал в Астън Вила.

През февруари тази година Савидис беше готов да уреди Бербатов с договор за 4 млн. евро на сезон, показва кратко ровене в архивите. Босът на ПАОК е роден в Грузия, има гръцко и руско гражданство и е сред 30-те най-богати хора в Русия. Савидис е наричан Тютюневия Бос и има фабрика в Кърджали.

Sportline.bg също така разбра, че заплатата на Бербатов ще е на стойност 2 милиона евро през следващия сезон. Към договора на българина има и прикрепени различни бонуси, чиято обща стойност е около 600 хиляди евро.

УЕФА обаче отказа да включи Бербатов, защото срокът за картотекиране бе изтекъл. Това означава, че българският нападател ще може да играе в евротурнирите само ако ПАОК продължи извън груповата фаза на Лига Европа.

ПАОК е в група С на Лига Европа заедно с Борусия Дортмунд, Краснодар и Кабала.

Източник: standartnews.com

Предишна статия

Меркел и Рахой искат справедливо разпределение на бежанците

Следваща статия

Кристалина Георгиева открива сезона на гроздобера в Старосел.

Други интересни