Полицията в Пловдив с нов шеф след казуса, огласен от Цацаров

Автор: Няма коментари Сподели:

Пловдивската полиция има нов директор след случая, за който днес главният прокурор Сотир Цацаров сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Полицията в Пловдив разпънала чадър над шофьор-убиец

19 авг 2015 16:3552Става дума за катастрофата, при която 24-годишният Милан Дивеков прегази 63-годишния Димитър Димитров със скорост около 100 километра в час.

Освен че не е бил задържан, шофьорът-убиец не е тестван на място за алкохол и за наличие на упойващи вещества в кръвта му. Той е призован устно от разследващия полицай за свидетел на следващия ден.

По-рано днес директорът на ОДМВР – Пловдив Пламен Узунов е подал оставка, съобщи пресцентърът на МВР.

Министър Бъчварова е разпоредила назначаването на нов директор на областната дирекция. От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР – Благоевград.

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР – Пловдив, който има отношение по случая. В хода на направената веднага днес проверка от дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР по случая са били разпитани общо 43-ма души.

Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на ОДМВР – Пловдив.

Като директор на ОДМВР – Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящият заместник-директор на областната дирекция.

Източник: Dnes.bg

Предишна статия

Дъждът наводни “Цариградско шосе” в София

Следваща статия

Хванаха бензиностанция в Пловдив, която ни цака с горивото

Други интересни