БГ фирма с офис в Пловдив е най-бързоразвиващата се компания в Европа

Автор: Няма коментари Сподели:

Най-бързоразвиваща се компания в Европа през 2015 г. е българската ScaleFocus, обявиха от световноизвестните бизнес награди The International Business Awards след проведен международен конкурс, в който участваха над 3700 фирми от над 60 държави, оценявани от 200-членно жури.

За първи път “златото” в тази категория се връчва на българска организация. С над 100% ръст на бизнеса си през 2014 спрямо 2013 г. ScaleFocus изпреварва турска банка, турското подразделение на фирмата за дрехи Waikiki, английска консултантска компания и немска IT фирма, които заемат второ и трето място в категорията “Най-бързо развиваща се компания”. 

ScaleFocus е и единствената българска организация в историята на конкурса The International Business Awards, която в една година печели три отличия: злато за най-бързо развиващата се компания, бронз – за Изпълнителен директор на годината, и бронз – за компания на годината в категорията ИТ услуги в Европа. 

“През следващите три-четири години планираме да сме фирма с над 500 човека, с производствен капацитет предимно в България и Източна Европа, но и представителни офиси на няколко от топ локациите в света. Искаме да запазим български корени и да покажем на света, че България може да ражда качествени компании опериращи успешно на международната сцена”, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus и един от съоснователите на фирмата.

“В момента при нас работят около 220 специалисти, имаме офиси в София, Пловдив, Лондон и Мюнхен. Само от месец март 2015 г. до август 2015 г. сме открили над 60 нови работни места”, допълва той. 

The International Business Awards са едни от най-престижните международни бизнес отличия. В конкурса ежегодно участват хиляди компании от цял свят. Златното отличие за България ще бъде връчено на церемония на 23 октомври 2015 г. в Торонто, Канада. 

ScaleFocus е създадена през март 2012 година от български мениджъри и инвеститори с над 10-годишен опит в ИТ бизнеса. Компанията разработва и предоставя специализирани софтуерни решения и технологични услуги на над 70 фирми в 14 страни от Европа, Северна Америка и Азия.

Източник: Plovdiv24.bg

Предишна статия

Важно: При гръмотевици изключете уредите от контактите!

Следваща статия

Небето…

Други интересни