Шоу върху воден екран за деня на Варна.

Автор: Няма коментари Сподели:

Воден екран с размери 12 на 20 метра ще се издигне утре вечер в морето на Варна, за да покаже уникално триизмерно шоу за празника на града. Специални съоръжения с помпи ще изхвърлят морската вода към небето. Тя ще образува повърхност, върху която ще бъде излъчен 3D видеоспектакъл на хореографа Асен Наков. Шоуто ще трае около 10 минути.

Спектакълът “Фата моргана – светлини над залива” е част от концерта, който започва в 21,30 ч до новата пешеходна зона край Морска гара. Подобно водно шоу се прави за първи път в България, заяви режисьорът Боян Иванов, част от екипа по реализацията на проекта.

В концерт на сцената до Морска гара ще участват група “Акчент”, “Дийп зоун прожект” и Дамян Попов. Водещ на купона ще бъде Атанас Стоянов от БГ радио.

Още една водна атракция ще радва варненци и гостите на града на празника. От 21,00 ч часа на басейн “Юлиян Русев” в плувен комплекс “Приморски” ще се състои спектакълът “Аве Мария” с участието на трио “Тенорите”, квартет “Интро” и воден балет “Ариана”. Пироефекти във водата ще бъдат кулминацията на шоуто.

Сутринта след тържествената литургия и вдигане флага на Варна и националното знаме ще има литийно шествие с икона на св. Богородица, закрилница на града. Варненци с нетърпение чакат за първи път официално да бъде пуснат новият, най-голям у нас фонтан на площад “Независимост”. Той вдига 41 м воден стълб, струите са обагрят в 2000 цветни комбинации и пеят 8 любими хита.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

Човечеството вече е изразходило ресурсите за 2015 година.

Следваща статия

Британският Guardian хвали Севт III

Други интересни