Хисаря – едно райско кътче в Южна България

Автор: Няма коментари Сподели:

Има достатъчно места в България, където почивката и лечението на някои болести могат да се съчетаят перфектно. За такъв пример може да бъде даден град Хисаря. Известен с минералната си вода още от дълбока древност, градът предлага много възможности за почивка, лечение и развлечения. Гостите няма да останат разочаровани и заради богатото историческо и природно наследство, което се е съхранило още от римско време. За лечебните извори е доказано научно, че са лековити. 

В община Хисаря се развиват много видове туризъм. В града има много санаториуми и лечебни центрове, както и хотели, които предлагат спа процедури за релакс. Такива например са ароматерапия, класически и източни масажи, музикотерапия и други. Хотелите предлагат освен спа процедури условия за конгресен туризъм. Така деловите срещи могат да се съчетаят с отпускащи процедури. 

Image title

Другите видове туризъм, които предлага градът, са пешеходен и екотуризъм. Около Хисаря и в селата, разположени в подножието на Средна гора, има добри възможности за леки пешеходни преходи, наблюдения на птици, диви животни и защитени растителни видове в естествената им среда. Хижите са подходящи за семинари и обучение на младите сред природата. Освен това в подножието на Средна гора има малки селски къщи, където туристите могат да се запознаят с традициите и историята на местността. За любителите на забавленията пък се организират кратки курсове за изучаване на традиционни занаяти, народни танци и българска кухня. 

Освен това туристите, ако желаят, могат да се включат във всекидневната работа на стопанина на къщата. Другото предимство на града е това, че в местността има 4 ловни полета с разнообразен дивеч и зарибени язовири. В ловното дружество пък може да се оборудвате с техника и оръжие под наем, както и с водач, който да ви ориентира в гората къде да дебнете за дивеч. 

Град Хисаря се намира в централната част на страната в подножието на Средна гора. Характерно за него е находището от 22 минерални извора, разположени в малък район, с различна физико-химична характеристика и температура, с доказани лечебни качества.

Елате в Хисаря и се убедете сами в запленяващия магнетизъм на града!

Източник: Novinar.bg

Предишна статия

Сандански – здраве, вдъхновено от природата.

Следваща статия

ЖП Транспорт (Хисаря)

Други интересни