Императора от Хисаря

Автор: Няма коментари Сподели:

Сряда, 15 Юли 2015 

Апелативен съд Пловдив призна хисарчанина Нено Костов /44/ за виновен за кражба на ток от електроразпределителната мрежа на ЕВН.

1 година условно с 4-годишен изпитателен срок е определението на съда за известния в Хисар бизнесмен с прозвище Императора.

Той ще трябва да плати и 3000 лева глоба.

Решението по дело 211/2015 г. не е окончателно и в момента се обжалва.

Императора вързал електромера в къщата си с устройство, което пречи на правилното отчитане на тока.

На нелегалното устройство полицаите се натъкват при обиск в дома му през 2013-та година, след като Костов е арестуван на бензиностанция Шел на пловдивския булевард Шести септември в момент на покупка на 6 тракийски монети от карнобатски иманяр.

По делото за монетите обаче Костов бе оправдан, тъй като паричните единици се оказали фалшиви.

Като защитник на Нено Костов съм подал жалба срещу тази присъда още на 08.07.2015 г., заяви пред Karlovo-online адв. Красимир Елдъров.

Считаме присъдата за неправилна, защото се основава на твърдения на заинтересовани лица от електроразпределително дружество.

Костов води граждански дела за надвзети суми, посочи Елдъров.

По делото няма никакви доказателства той да е участвал в манипулации на електромер.

Случаят не може да се счита приключен окончателно, защото по присъдата предстои произнасянето на Върховния касационен съд, каза още защитникът.

Днес получих от канцеларията на Апелативния съд документите, подписани от апелативния съдия г-н Христо Крачолов, с които той връща на Нено Костов внесената по делото парична гаранция в размер на 10 000 лева, прибави Елдъров.

Сега очакваме съдиите да изготвят мотивите към присъдата.

Едва тогава делото ще замине за насрочване по жалбата ни в София.

Считам, че преднамерено се акцентира върху тази неокончателна присъда като се обявява само името на подзащитния ми, въпреки, че има и друг осъден, но неговото име е спестено – заключи адвокат Красимир Елдъров – защитник на Нено Костов.

На медиите се предоставя подбрана и непълна информация и то само за дела, приключени с осъдителни присъди. С основание възниква въпросът защо когато миналата година Нено Костов беше изцяло оправдан на две съдебни инстанции в Пловдив това не беше съобщено? – допълва адвокат Красимир Елдъров.

 
Източник: Пловдив онлайн

Предишна статия

Императора оправдан! Монетите фалшиви!

Следваща статия

Полицията в Хисаря.

Други интересни