ЗАЩО НИ Е СКЪП ТОКЪТ!?

21 Февруари, 2021
0 коментара

Една стара публикация отговаря на въпроса защо са ни високи сметките за тока. И това е от 2013 година, със сигурност сега нещата са по-брутални. Вместо да се дърлите помежду си кой ще ви намали тока, се замислете защо е висока цената и всъщност кой е собственик на енергията в България?

Чуждите капиталисти изобщо не се интересуват от вашата заплата и как ще си платите сметките за ток. Те получават по 70 000 лева заплата на месец, а някои 59 000 ЕВРО заплата на месец. Дали мислите, че осъзнават какво е да живееш с 300 лева? И да си плащаш сметките с тези пари. Не, не осъзнават и не ги интересува.

Договорите за приватизация на енергийните дружества са най-голямото престъпление на прехода. Вместо да инвестират в мрежата, те инвестират в заплати, Бентлита и Мерцедеси и хеликоптери до Чехия да им возят задните части всяка седмица. И ние – българите, плащаме сметката за това!

Моята идея е национализиране на енергийните дружества и енергетиката да стане изключителен монопол на държавата, с изключение на малки ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове, които обслужват малки населени места и предприятия. Другото е загуба на суверенитет и национална сигурност. И най-вече – обрича българите на непосилни сметки за ток.

За зелената енергия вече съм си казала мнението. За нищо не става. Тя е подпомагаща и прекалено скъпа. Видяхме в Тексас как милиони останаха седмица без ток заради тези алтернативни източници. Да напомня ли, че всички енергийни соларни паркове и велопаркове в България са собственост на леви и десни политици? И енергията от тях направо ни излиза златна. 

И се питате защо не се строи АЕЦ „Белене“? Няма и да се строи, защото всичките тези политици искат да продължават да им купуваме зелената енергия на безбожни цени. Погледнете си касовите бележки за тока – зелена енергия, задължения към обществото. Всъщност плащаме на политиците, а те и убеждават колко е важна зелената енергия. И позволяват частните енергийни дружества да разпределят заплати за месец само на един човек, колкото е сумата за средностатистическо семейство за ток за 10 години напред! 

Преустановете това и всеки ще може да си плаща сметките за ток. Нещо неясно за някого?

https://www.plovdiv24.bg/…/70-000-lv-zaplata-Bentli-i-VIP…

                                                 Елена Гунчева                       https://svobodnoslovo.eu/   

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.