ПАК НЕ ЧУХМЕ ОНОВА, КОЕТО ЧАКАМЕ

15 Април, 2021
5 коментара
 •  - Народът не каза, че ГЕРб трябва да изчезне от политическата сцена, а че е първа политическа сила – каза Десислава Антанасова и продължи, че в средата на разделение и гняв другите трябва да се докажат. После изреди успехите на ГЕРБ.

 • „Време е шоуто да приключи! Да си подадем ръка“ – предложи предсадетелката на парламентарната група ГЕРБ - СДС. И представителят на шоуто взе думата. Всички се смълчаха, а сценаристът Тошко Хаджитодоров започна с думите:

 • - Този парламент закъсня със шест месеца и не е ясно колко ще изкара. Тишина. Докато чухме онова, което избирателите на „Има такъв народ“ не искат да чуят.

 • „Няма да предложим мажоритарен вот. За него се иска мнозинство, а ние го нямаме.“ Иначе ще внесат законопроект за промяна в Изборния кодекс за сто процента машинно гласуване, за 1 лв. субсидия на глас, за гласуване дистанционно. И....словото свърши.

 • Но шоуто продължи, защото Корнелия Нинова и тя внася законопроект за забрана на сключването на сделки, концесии и т.н. на правителството в оставка. И тайната и мисъл излезе наяве, защото каза, че БСП би подкрепила „Има такъв народ“.

 • Мустафа Карадайъ заяви, че заедността е заложена в изборните резултати, и че ДПС ще подкрепи правителство с ясни приоритети. С голямата секира излезе Христо Иванов – председател на парламентарната група на Демократична България. Промяна в Изборния кодекс, промяна на Конституцията, промяна в съдебната власт, отстраняване на главниья прокурор, закриване на специалзираните прокуратури, закриване на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, отстраняване на Цацаров, лустрация за хората от тоталитарния режим, от репресивните органи, и шлаката от годините на прехода, преговори с „Има такъв народ“ – редеше той, сякаш имаше 122 гласа в Парламента. След него излезе Мая Манолова – председател на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ . Че като започна:

 • - Искаме пълна ревизия на корумпираното управление. Ще покажем всички мръсни тайни на управляващите. Ще променим правилата за изборите. Ще въведем дистанционно гласуване, ще направим 100 процента машинно гласуване, ще сменим ЦИК и секционните изборни комисии, ще сменим Съвета за електронни медии, ще махнем директора на БНТ и ще задължим Бойко Борисов да внесе плана за развитие – редеше тя, събрала възхитителните погледи на нейните 14 депутати.

 • Изглежда това даде кураж на един неин депутат, който след предложението на ГЕРБ Цвета Караянчева да е председател на Народното събрание използва такива грозни думи против нея, че предизвика Вежди Рашидов да стане и да каже на водещата най- възрастна народна представителка – Мика Зайкова да го спре. Рашидов каза, че е време да се забрани употребата на думата „мутри“ в Народното събрание и ако някой я изрече, да се обоснове с име. Той защити Цвета Кароянчева така:

 • - Квалификациите срущу една дама е безсрамие. Естествено депутатката от Кърджали не беше избрана за председател, но „Има такъв народ“ предложи Ива Митева, за която гласуваха всички, освен народните представители на ГЕРБ-СДС, които се въздържаха.

 • Днешното първо заседание на четиридесет и петото Народно събрание показа, че кошарата е пълна с вълци, а овцата е една. Всеки иска да я изяде, а тя стои, мълчи и чака да дойде овчарят. При всички случаи това не е Президентът, който завърши обръщението си с думите, че е готов да назначи служебно правителство.

 • Ще допълня само, че Станислав Трифонов не е председател на парламентарната група на „Има такъв народ“. Тошко Хаджитодоров ще е ръководител на групата. Трифонов днес си беше в къщи под карнтина и се закле чрез специално направената платформа за дистанционно гласуване. След това се изгуби от екрана.

 • Какво чакахме? – ще попитате вие. Ами залата на Народното събрание да бъде място за интелигентни, културни, начетени хора. Вместо това видяхме лоши погледи, чухме език, неподходящ за народни избраници, подвиквания, подигравки, освирквания...

 • Няма хора като Йосиф Петров, като Петър Дертлиев, като Александър Лилов, като Светолслав Лучников , като Гиньо Ганев – хора с финес, с изискано възпитание, с умение за внушаване на политически идеи, които като застанеха на трибуната, всяваха респект и уважение.
                                                                                  Е, какъвто народът, такива и депутатите му.
                                                                                                                                                                           Ирина Кирилова

                                                                                                                              ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от PAK
16 Април, 2021 | 09:14
Напиши отговор
Оценка: +13
Ние ги избрхме
Анонимен
#2 от Всеки председател с времето си
16 Април, 2021 | 11:43
Напиши отговор
Оценка: +14
Горе изброените отдавна не са сред нас и няма как да са начело на парламента.. Аз ще допълня списъка с проф.Огнян Герджиков. Но от съвременните депутати също има интелигентни и ерудирани хора, но за жалост простотията е винаги на преден план. Или както е казал Радой Ралин: Откакто свят светува, все мазното отгоре плува"
Анонимен
#3 от E, не
16 Април, 2021 | 16:57
Напиши отговор
Оценка: -14  +20
Такъв парламент не е имало. Това, което днес гледах е позор за народа, не за депутатите. Защото народът ги вкара вътре. Какви грозни думи, какви обиди, какви нецензурни жестове, какви закани, ама аз и в кръчмата не съм чул подобни неща. М.Манолова беше извън контрол, някакъв адвокат от нейната парламентарна група не му приилича да е завършил висше оБразование, а пък за сценаристите да не говорим, боже, какви думи. нарекоха министър- председателя в оставка джипко- бибитко, шофьорчето Бойко, бистришкия тигър, който се е превърнал в страхлив заяк, а М.М. направо превърна Народното събрание в полицеейски участък - ГЕРБ да задължи Борисов да дойде в Парламента, да го докара, макар, че е в отпуск.. Абе, ние да не сме по времето на комунизма, когато откарваха хората и ги разстрелваха без съд? Ма какво им става на тези хора като влязат във властта? Ами председателката на Народното събрание от "Има такъв народ", дето не може да каже Р и Л, толкова пари има, вървяла по европейския съюз, да отиде при логопед. Ами да ви кажа, аз не гласувам за БСП, но днес най- нормално се държаха двама човека - Нинова и Йордан Цонев. Такава лудница беше, че добре, че не гласувах да не нося отговорност за простаците в този парламент.
Анонимен
#4 от Предложение
17 Април, 2021 | 14:57
Напиши отговор
Оценка: +28
Да им се вземат на всички депутати служебните коли и да си свалят имунитета. Не може то така, да говориш простотии , да обиждаш и да не могат да те съдят. Хайде, нека бъдат равни с нас, които ги избрахме.
Анонимен
#5 от избирател
17 Април, 2021 | 16:55
Напиши отговор
Оценка: +14
Образование без воспитания - зто вещь в руках безумия. Няма да го превеждам.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.