ПАК НЕ ЧУХМЕ ОНОВА, КОЕТО ЧАКАМЕ

Автор: Няма коментари Сподели:
  •  – Народът не каза, че ГЕРб трябва да изчезне от политическата сцена, а че е първа политическа сила – каза Десислава Антанасова и продължи, че в средата на разделение и гняв другите трябва да се докажат. После изреди успехите на ГЕРБ.

  • „Време е шоуто да приключи! Да си подадем ръка“ – предложи предсадетелката на парламентарната група ГЕРБ – СДС. И представителят на шоуто взе думата. Всички се смълчаха, а сценаристът Тошко Хаджитодоров започна с думите:

  • – Този парламент закъсня със шест месеца и не е ясно колко ще изкара. Тишина. Докато чухме онова, което избирателите на „Има такъв народ“ не искат да чуят.

  • „Няма да предложим мажоритарен вот. За него се иска мнозинство, а ние го нямаме.“ Иначе ще внесат законопроект за промяна в Изборния кодекс за сто процента машинно гласуване, за 1 лв. субсидия на глас, за гласуване дистанционно. И….словото свърши.

  • Но шоуто продължи, защото Корнелия Нинова и тя внася законопроект за забрана на сключването на сделки, концесии и т.н. на правителството в оставка. И тайната и мисъл излезе наяве, защото каза, че БСП би подкрепила „Има такъв народ“.

  • Мустафа Карадайъ заяви, че заедността е заложена в изборните резултати, и че ДПС ще подкрепи правителство с ясни приоритети. С голямата секира излезе Христо Иванов – председател на парламентарната група на Демократична България. Промяна в Изборния кодекс, промяна на Конституцията, промяна в съдебната власт, отстраняване на главниья прокурор, закриване на специалзираните прокуратури, закриване на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, отстраняване на Цацаров, лустрация за хората от тоталитарния режим, от репресивните органи, и шлаката от годините на прехода, преговори с „Има такъв народ“ – редеше той, сякаш имаше 122 гласа в Парламента. След него излезе Мая Манолова – председател на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ . Че като започна:

  • – Искаме пълна ревизия на корумпираното управление. Ще покажем всички мръсни тайни на управляващите. Ще променим правилата за изборите. Ще въведем дистанционно гласуване, ще направим 100 процента машинно гласуване, ще сменим ЦИК и секционните изборни комисии, ще сменим Съвета за електронни медии, ще махнем директора на БНТ и ще задължим Бойко Борисов да внесе плана за развитие – редеше тя, събрала възхитителните погледи на нейните 14 депутати.

  • Изглежда това даде кураж на един неин депутат, който след предложението на ГЕРБ Цвета Караянчева да е председател на Народното събрание използва такива грозни думи против нея, че предизвика Вежди Рашидов да стане и да каже на водещата най- възрастна народна представителка – Мика Зайкова да го спре. Рашидов каза, че е време да се забрани употребата на думата „мутри“ в Народното събрание и ако някой я изрече, да се обоснове с име. Той защити Цвета Кароянчева така:

  • – Квалификациите срущу една дама е безсрамие. Естествено депутатката от Кърджали не беше избрана за председател, но „Има такъв народ“ предложи Ива Митева, за която гласуваха всички, освен народните представители на ГЕРБ-СДС, които се въздържаха.

  • Днешното първо заседание на четиридесет и петото Народно събрание показа, че кошарата е пълна с вълци, а овцата е една. Всеки иска да я изяде, а тя стои, мълчи и чака да дойде овчарят. При всички случаи това не е Президентът, който завърши обръщението си с думите, че е готов да назначи служебно правителство.

  • Ще допълня само, че Станислав Трифонов не е председател на парламентарната група на „Има такъв народ“. Тошко Хаджитодоров ще е ръководител на групата. Трифонов днес си беше в къщи под карнтина и се закле чрез специално направената платформа за дистанционно гласуване. След това се изгуби от екрана.

  • Какво чакахме? – ще попитате вие. Ами залата на Народното събрание да бъде място за интелигентни, културни, начетени хора. Вместо това видяхме лоши погледи, чухме език, неподходящ за народни избраници, подвиквания, подигравки, освирквания…

  • Няма хора като Йосиф Петров, като Петър Дертлиев, като Александър Лилов, като Светолслав Лучников , като Гиньо Ганев – хора с финес, с изискано възпитание, с умение за внушаване на политически идеи, които като застанеха на трибуната, всяваха респект и уважение.
                                                                                    Е, какъвто народът, такива и депутатите му.
                                                                                                                                                                             Ирина Кирилова

                                                                                                                                ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Но държавата е все още в плен, а ние изплащаме откуп в размер на най-ценното си: Времето, което имаме на тая земя!

Следваща статия

Шао Лин – истина и легенди!

Други интересни