НАГЛАСЕНИ ЛИ СА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ В ОБЩИНА ХИСАРЯ?

06 Октомври, 2019
31 коментара

 НАГЛАСЕНИ ЛИ ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ В ОБЩИНА ХИСАРЯ?

     ВМРО  ще подкрепи за кмет на община Хисаря Димитър Кацарски. Кацарски бе член на БСП и беше предложен от първична партийна организация за кандидат за  кмет на БСП.  Ден преди конференцията той не се яви да си подпише отвода, а това направи неговата съпруга Нели Кацарска. Нели Кацарска пък беше в листата на БСП като кандидат- съветник, но беше изхвърлена от нея.

      Лидерът на националното ВМРО – Ангел Джамбазки , когато  говори, най- много критикува БСП и циганите. Как така изведнъж Областната управа на ВМРО реши да покрепи на изборите социалист? Явно тук има една дълга ръка, която може да отваря врати на всякакви партии, да прави характеристика на всеки кандидат, докато унищожи тези, които пречат дългата ръка да погали на 27 октомври 2019 година кандидатът, който ще и служи най- добре.

    Да помислим кой може да има тази дълга ръка! Някои подхвърлят, че това е ръката на Пено Бойновски, който не успя да се порадва, че кандидат на БСП ще е Николай Марковски. Марковски беше елеминиран от Ива Вълчева. Питам се защо му е на Пено Бойновски да разваля цялата стратегия на изборите като знае кои за  са кандидати? И още повече защо му е на Бойновски да проваля Ива Вълчева? Че нали някога той я извади на светло като я нагласи да работи в кабелна телевизия Хисар? Така тя стана популярна, после Бойновски и предложи да влезе в БСП, да стане общински съветник и така тръгна Вълчева нагоре. Сега следва друг въпрос: слуша ли Ива Вълчева Пено Бойновски, та той е искал на конференцията да спечели Николай Марковски? И като не го е послушала няколко пъти, това не е ли довело до разрив в отношенията им? Дори и така да е, Бойновски до гроб ще е верен на социалистическите идеи и няма да отиде да тропа на вратите на ВМРО.  Пък и нагласи неговия човек – Николай Марковски да стане секретар на Общинската избирателна комисия. И себе си нагласи за член на ОИК - 960 лв. на месец ще взема.  Дъщерята на Марковски пък е четвърта в листата на БСП.

Да, но има още един кандидат, който Пено Бойновски ненавижда. Това е Гатьо Султанов. Той не прощава на тези, които са били в БСП, а след това са я напуснали. Султанов си отиде от БСП поради несходство във възгледите  и принципите за развитието на една социална партия. И сега е съперник на кандидатката на БСП. Двамата са свързани с един пост, който преди се заемаше от Гатьо Султанов, а от една година на стола на председател на Общинския съвет седи Вълчева. И още нещо ги свързва – младежкото БСП. Двамата тичаха по областни и национални съвещания, за да представляват Общинската хисарска партийна организация. Вълчева е лява, Султанов – също ляв. Различава ги религията – Вълчева е католичка, а Султанов православен християнин. Но  Христос е един. Кой ще събере повече гласове от двамата, ще се разбере през нощта на 27 октомври.

     Сега се обръщаме надясно. Кой има връзки навсякъде – в съд, в прокуратура, в министерства, във фонд „Земеделие”, в Областна управа, в София в ръководството на СДС?  Знаете кой, нали?Това ще да е дългата ръка. Целта на този човек не е  да спечели Найден Павлов, а да провали другите кандидати, за да седне на кметския стол Пенка Ганева.  Защото четири години той не поиска  нищо от общината – нито земя без търг и конкурс, нито общински имот, нито пък поиска разрешение за изработване на Подробен устройствен план за басейна в Археологическия резерват, за който осъдиха министъра на Регионалното развитие и благоустройството във Върховния административен съд, но държат  решението вече две години и не искат  да бъде разгледано от Общинския съвет . Причините са две. Едната е, че не бяха сигурни, че съветниците на БСП ще гласуват с ГЕРБ и „Коалиция за Хисар”, а другата е, че в Общинския съвет седеше един човек, на който се плашат от сянката. Защото не успяха да го смачкат и той се казва Ненко Костов.

     И как изглежда цялата работа? Социалистът Димитър Кацарски не може така за нищо да се откаже от партията, на която е член толкова години  и на която донесе над 1000 гласа на изборите през 2015 година като кандидат –кмет на БСП. Защото той  щеше да  бъде изключен от БСП, ако сам не беше подал заявление да бъде освободен като член на БСП.  Освен това рискува и авторитета на хубавата си съпруга, която беше изхвърлена от листата на БСП. Значи да стане  един социалист кандидат на ВМРО може  да е човек, на който му е обещан пост и то голям. Елеминират Гатьо Султанов, провалят Ива Вълчева, защото част от социалистите ще гласуват за Кацарски, Дойкова не я броят, Иванов не ги заплашва, на Найден Павлов са му обещали да бъде примамката на тези избори и кмет става Ганева. И ето, на заместник- кметския стол сяда Димитър Кацарски – финансит, главен експерт в Данъчно бюро, опитен,  листата му с хора на Ганева... Колко демократично! Типично по калинковски. Кметът от ГЕРБ, но виждате ли, заместник- кметът е от ВМРО! Колко удобно за бъдещето! Още повече като се има предвид, че има приети проекти на община Хисаря за 19 милиона и ще ги изпълнява Ганева, ако стане кмет. И тогава просторът е свободен, Ганева е техен човек. Фирма изпълнител? О, ще я намерим. Конкурс? О, ще го спечелим. И т. н.

    Замислете се върху написаното. Лъжат ли ви? Ще ви изиграят ли? Ще има ли честни избори? Волята е ваша.                                  

                                                                                      ИРИНА КИРИЛОВА                                   

 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

       

ЕТИКЕТИ:

Коментари

Анонимен
#1 от Сеирджия
06 Октомври, 2019 | 15:01
Напиши отговор
Оценка: -12  +40
Хората лоши,ние хубави ! Върху тази опорна точка,плюс отвратителното плюене по останалите или като цяло негативната кампания,която провеждат Гатьо и кампания,няма да им донесе повече гласове.Постоянното насаждане на страх “ Виждате ли онези като дойдат какво ще стане” не хваща декиш. Един мандат Гатьо бе част от мандата на Дойкова и то на какъв пост,па кво??? Едно голямо НИЩО !!!
Анонимен
#2 от Стига вече плюене по всички
06 Октомври, 2019 | 15:08
Напиши отговор
Оценка: -14  +33
Хайде, стига с тия поръчкови статии на Гатьо. Прекалявате вече. Всичко лоши, само вие сте хубави. Смешна работа. Голяма конспирация. От девет кладенеца вода се носи,та да се изкара Гатьо най-достойния.
Анонимен
#3 от обикновен олигофрен
06 Октомври, 2019 | 15:32
Напиши отговор
Оценка: -15  +5
Човек се познава по делата. На приказки всички го докарват. Ако сте умни ще го използвате. Ива може и да не стане кмет, ама всички ще я запомнят с тази предизборна кампания. Ходи между хората, чува ги и им дава част от това което имат нужда. Подарява телевизори на читалищата, поддържа гробищните паркове. Прави нещо. А вие само плюете. Концерти всеки може да организира. Кой какъв е ще покаже времето
Анонимен
#4 от На баба ви фърчилото
06 Октомври, 2019 | 16:28
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
То и преди 4 години имаше конспирации, тоя беше оня и ония щяха да това и онова, а накрая кво стана?? Ганева и насекомото останаха с пръст в устата. Стига сте правили сметки без да се е произнесъл кръчмаря - НАРОДЪТ
Анонимен
#5 от ИРИНА КИРИЛОВА
06 Октомври, 2019 | 18:37
Напиши отговор
Оценка: -71  +188
Не мога да повярвам. Да не би да се е върнал комунизмът? Вие искате да ми забраните да изказвам позицията си на журналистка по времето на демокрацията? Това е МОЯТА статия, с МОЯТА позиция и за нея никой не знае. Никакъв Гатьо не ми е поръчал да пиша. Пък и да поръча, аз пиша така, както мисля. Какво се опитвате да ми внушите? Никого не съм обидила, само правя политически анализ и имам право на това, защото съм жива, разсъдлива и умна жена. Вашето мнение е друго? Изразете го. Пък на 27 октомври аз няма да съм до вас. Имате седем кандидати, това ни даде демокрацията, свобода да избираме. Прочетете какво пише в края на статията ми: волята е ваша. И жалко, че някои хора все още са в 1988 година и смятат, че могат да мачкат достойнството ми. Няма да позволя!
Анонимен
#6 от До #5
06 Октомври, 2019 | 19:27
Напиши отговор
Оценка: -74  +119
Претендирате, че сте сериозен журналист. Съветвам Ви, първо да започнете да си пишете заглавията на статиите правилно. Второ, да спрете да правите анализи, очевидно е, че не Ви се отдава. Не искам да Ви засегна лично, но опредено си надценявате журналистическите качества.
Анонимен
#7 от фонетика
06 Октомври, 2019 | 19:34
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
отговор на #6 »
Доста трудно се пише без грешки.
Анонимен
#8 от Хайде де
06 Октомври, 2019 | 20:23
Напиши отговор
Оценка: -5  +23
отговор на #3 »
Кои гробищни паркове е поддържала Ива Вълчева? Ходили ли скоро на централните да видите колко са поддържани? Ходил ли е някой общинар да види пътя до там какъв е? Тъжно е....Сега може и да се хваща са води хорото и лицемерно да се усмихва, но до скоро никой не поздравяваше. Тази женица плюе по предишното управление, а тя от кои беше, не беше ли в общ.съвет 12 години? Аман от прости п*тки
Анонимен
#10 от до 5
06 Октомври, 2019 | 21:12
Напиши отговор
Оценка: -120  +121
Това е моят анализ. Не съвпада с твоето мнение? Това е твой проблем. А моите журналистически качества не можеш да ги оценяваш ти. Оценили са ги други, които седят по- високо от теб.
Анонимен
#12 от Ирина
06 Октомври, 2019 | 21:31
Напиши отговор
Оценка: -2  +27
Е, олекна ли ти като каза, че съм стара? Дано ти да достигнеш до сто години, да преминеш всички препятствия на живота, да ги издържиш като мен и да оставиш след себе си внуци и правнуци!
Анонимен
#13 от 1
06 Октомври, 2019 | 21:37
Напиши отговор
Оценка: +3
Наближава истината много скоро ще е старейшините ще си кажат истината кой е взимал пари кой е давал пари и Пирянкова бившата шефка и дойде времето на всичките от Ряз ще им паднат главите ! Всеки ще отговаря на не удобни въпроси!!!
Анонимен
#14 от 111111
06 Октомври, 2019 | 22:06
Напиши отговор
Оценка: +11
Струва ми се, че г-ца Дойкова е единственият пощаден кандидат в този анализ. Слабата кандидатура на БСП перфектно ще и послужи в борбата за втори мандат, но ми се струва, че няма да е достатъчно ... ;)
Анонимен
#15 от копипес
06 Октомври, 2019 | 22:12
Напиши отговор
Оценка: -3  +82
#19 от Камилите фолк бомб 28 Септември, 2019 | 16:01 Напиши отговор Оценка: -1  +17 Ива е миромирка, дългокрака и добра. Казват , много че я бива в тези , важните неща. Тя е много напориста и добре се пазари. Не се качва за под триста по луксозните коли. Сменя често своите страсти , футболист ли , бизнесмен. Няма никакво значение , женен или пък ерген. Щом я видиш , цяло чудо , разтреперва колене, знае , че ще е в топ десет , за година четири или две. Но след много малко време и с влошен търговски вид, Виждаме я все по – често до невзврачен индивид После ясно , ще се сменя ежедневната среда. От мастити бизнесмени- към кварталните кретени. Най - накрая в зла година да не е съвсем сама, ако всичките измени със стремежи приземени, ще я видим пълна, грозна, скучна нечия жена. Но надежда не губете! Ще наражда тя деца. Мисията продължава на хисарска ни Земя.
Анонимен
#16 от do #13
06 Октомври, 2019 | 22:35
Напиши отговор
Оценка: +8
отговор на #13 »
Мечтай си - както е казал народа "Кучетата си лаят, кервана си върви"... До сега ревизии на предишни управления не са правени ..а само закани и намерения се чуват ..а насреща НИЩОО
Анонимен
#17 от 2
06 Октомври, 2019 | 22:44
Напиши отговор
Оценка: +4
Ало кадастъра на не удобните въпроси с Б Ц Гавраилов ли ще отговаряте ли ? Интересно ще е или с Наско Калинката или Кисето където поднася документите ?
Анонимен
#18 от иринке
06 Октомври, 2019 | 22:55
Напиши отговор
Оценка: -41  +2
бабче защо пак триеш коментарите бе???? освен че си страхлива не си никаква журналистка да знаеш. Хайде събирайте се с нено и гатята и дим да ви няма
Анонимен
#19 от Бабче
07 Октомври, 2019 | 08:24
Напиши отговор
Оценка: +49
Колко хубаво е едно дете да ти каже бабче! Но трябва да родиш дете, то да има дете, което да ти казва баба, детето му да има дете и чак тогава да почувстваш безмерното щастие! Колко си далеч от това!
Анонимен
#20 от до плюене по всички
07 Октомври, 2019 | 10:48
Напиши отговор
Оценка: -26  +36
отговор на #2 »
Когато нямаш компромати, най лесно е да кажеш ТУК се плюе.Тук се разкриват само истини.Ще прочетете за всички неща случили се през мандатите. Да знам че истината БОЛИ. Тук ще разкажем КОЙ си приписва заслугите за 60 те лилиона? КОЙ ги направи и КОЙ ги окраде? КОЙ остави Общината с 420 бона задължение без решение на Обс.съвет? КОЙ ги върнаи за чия сметка? КОЙ остави Общината без пукнат проект? КОЙ се опитва да пробутва някаква лъжа за проек с мост? КОЙ направи сега одобрени проекти за 20 милиона? КОЙ иска пак да ги окраде? КОЙ е Найден Павлов и КОЙЙЙ стой зад него. КОЙ поиска да плаща една пета от такса смет и данъците?КОЙ вкарваше докладни и още много въпроси на които ще получите оговори ако желаете.
Анонимен
#21 от Георгиев
07 Октомври, 2019 | 13:10
Напиши отговор
Оценка: -18  +31
Не съм фен на г-жа. Кирилова, но анализа и е интересен и напълно предвидим и ако се окаже права ,заслужава грамота от следващия общ. съвет.
Анонимен
#22 от Иван88
07 Октомври, 2019 | 13:33
Напиши отговор
Оценка: +25
ГЕРБ печели изборите с нагласа и манипулация!Пак тая Пенка Ганева където народа от общината не я иска и преди 4 години я изхвърлиха те заложиха пак на бита карта.Където стана зарезил на цяла България и изпра милиони левове /2 милиона /във разни фирми.Не допускайте тези схеми да се случат .Община Хисаря не заслужава тази съдба да бъде съсипана.
Анонимен
#23 от ХХ
07 Октомври, 2019 | 13:52
Напиши отговор
Оценка: +20
Някои вечер пият и пишат, а пияните са много опасни. Те винаги казват: " ама аз не съм пил" и тогава отгоре като мръсна пяна излиза омразата им, насочена към тези, които ги превъзхождат. А ако знаете колко силен е господ, как връща и те кара да страдаш!
Анонимен
#24 от ххX23
07 Октомври, 2019 | 15:30
Напиши отговор
Оценка: -15  +12
отговор на #19 »
Kou pii ma doktor palavov kaza da piem samo slivova
Анонимен
#25 от ee..e
07 Октомври, 2019 | 21:23
Напиши отговор
Оценка: +9
не не
Анонимен
#26 от Герб
08 Октомври, 2019 | 07:39
Напиши отговор
Оценка: -22  +1
Гатьо стар ерген, Богунска Стара мома
Анонимен
#27 от ?
08 Октомври, 2019 | 12:49
Напиши отговор
Оценка: +13
Защо реши че е стар ерген, според мен той още е млад и по никакъв начин не мога да го определя с израза стар ерген. За Ваня Бугунска важи същото, с какво могат да ги превъзхождат стари.... в пенсионна възраст дори
Анонимен
#28 от АБВ
08 Октомври, 2019 | 13:26
Напиши отговор
Оценка: +15
Хайде да видим семейното положение и на другите. Найден Павлов - женен с дете, разведен и пак женен с дете. Като за капак - едно доведено. Ганева - със самоубит съпруг и женена за подизпълнителя от предишния мандат, Ивка всички я знаят какви ги върши, останалите не са интересни за коментиране, въпреки че роман за тях може да се напише. По - достойно е да си сам, отколкото зле придружен.
Анонимен
#29 от мики маус
08 Октомври, 2019 | 23:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +17
МНого сте тъпи ей, какво ви интересува семейното положение. И как само го изкарахте. Найден не му е провървяло с 1 вата и си намира друга жена, какво толкова трагично има незнам. Гатьо и той ще си намери един ден, Дойкова малко е изпуснала влака ама и тя може да намери сродна душа. Ива доколкото я познавам в това отношение е много консервативна и едва ще ходи наляво и надясно. Била любовница на Пено четох някъде, айде малко по сериозно оня си е пикал в калеврите....Ива има прекрасно семейство. Не същото можем да кажем за Ганева... ПОболя мъжа си и не изчака и година и се хвърли на друг, това вече е подло и не го одобрявам.
Анонимен
#30 от Том и Джери
09 Октомври, 2019 | 07:28
Напиши отговор
Оценка: +14
Елита на града финансов и политически, е сьставен от крадци мошеници ренегат нагаждачи
Анонимен
#31 от Самата истина
09 Октомври, 2019 | 08:45
Напиши отговор
Оценка: +11
отговор на #30 »
Значи не е елит,а псевдоелит!
Анонимен
#32 от Елит?
09 Октомври, 2019 | 14:08
Напиши отговор
Оценка: +14
Елит? Имате предвид калинката и Б.Г? Недейте така, тези хора, ако ги попитате кой е Леонардо, кой е Айнщайн, кой е открил киселото мляко няма да знаят. А да ги е видял някой на театър, на оперета имаше това лято, мислят, че като ходят на острови на почивка, това показва стандарта на живота им, но къде е душата им?
Анонимен
#35 от До#26
09 Октомври, 2019 | 17:24
Напиши отговор
Оценка: +7
отговор на #26 »
Кой та знай и теб къв чехлю си, а си тръгнал да оправяш хората кой къв бил.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.