МИНА И ТАЗИ СЕСИЯ

30 Август, 2019
6 коментара

     На сесията на Общинския съвет в Хисаря бяха отменени  две решения, върнати от Областната управа, внесени от председателя на Общинския съвет – Ива Вълчева. Тя внесе и докладна за приемане на Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определяне на местните данъци и такси на територията на община Хисаря.

    Десет решения бяха внесени от кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, а секретарят –Петко Петков поднесе информация за административното обслужване на населението.

     Освен че приеха училищната мрежа и утвърдиха паралелките под норматив, съветниците допълниха годишната програма за управление на общинската собственост и дадоха разрешение за Подробни устройствени планове и за трасе за уличен водопровод на „Врънкови исаци – 2” в Хисаря, другото е за външен електропровод на същото място, трасе за пътна връзка на „РЕЙЖ ЕООД” и външен електропровод, и ПУП за уличен канал за „БЕРЖЕ ТРАКИЯ” – Старосел.

     Приеха предложението за обявяване на детска градина „Чайка” за средишна, приеха проект на правилник за подпомагане на новородено дете с 500 лв.

     Част от селските кметове внесоха декларация, че не са получили допълнително възнаграждение, така, както за получили служители на администрацията и служители на  ГРАО по селата, без да бъдат осведомени кметовете. Декларацията не бе подписана само от кметовете на Паничери и Старосел. Стана скандал, който продължи след сесията.

     До края на мандата ще има още две сесии на Общинския съвет.

                                                          Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Величка
30 Август, 2019 | 20:54
Напиши отговор
Оценка: +10
То в тая зала три кандидат-кмета, няколко кандидат съветника, през една врата друг кандидат-кмет, да се чудиш накъде да гледаш.
Анонимен
#2 от Лъжичка
31 Август, 2019 | 01:14
Напиши отговор
Оценка: +8
А, май не 3, ами повече. Да броим - Ива Вълчева, Пенка Ганева, Гатю Султанов, Пенка Дойкова - 4 значи. И през една врата - Димитър Кацарски.
Анонимен
#3 от В.В.
31 Август, 2019 | 09:38
Напиши отговор
Оценка: +5
То какво излиза? Дойкова и Султанов бивши БСП, Вълчева и Кацарски сегашни БСП, само една Ганева гербаджийска земеделка.
Анонимен
#4 от ???
31 Август, 2019 | 14:19
Напиши отговор
Оценка: +1
Кацарски кой го издига при положение, че БСП си имат кандидат?
Анонимен
#5 от RAZUZNAVA
01 Септември, 2019 | 10:22
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Кацарски ще бъде подкрепен от ВМРО - така се говори из града.
Анонимен
#6 от ОИК2019
01 Септември, 2019 | 13:26
Напиши отговор
Оценка: +3
Хора, четете във важни новини кои са в ОИК
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.