И ОЩЕ ЗА ИЗВЪНРЕДНАТА СЕСИЯ

04 Февруари, 2020
11 коментара

     Ива Вълчева – общински съветник от групата на БСП ще се срещне във вторник  - 4 февруари 2020 г.в 18 часа в салона на читалището на квартал Миромир с жителите му. Причината за срещата на бившия кандидат за кмет, която изгуби кметското място само със 180 гласа, е не само предвидените в Закона за местното самоуправление и местната администрация срещи с избирателите, а една от точките в дневния ред на извънредната сесия. Тя се отнася за Миромир, защото  кметът предлага на съветниците да закрият баня „Банчето”.Инж. Ганева предоставя  справка, от която става ясно, че въпреки решението на Общинския съвет от от 26 юли 2011 година да има в банята два щата, посетителите са били по 20, 30, най- много 58 през месец юли. Това е довело до големи загуби. Приходите за пет години са 2 575 лв., а разходите – 108 хил. лв.

    Ива Вълчева ще обясни на хората всичко това и ще изслуша тяхното мнение, което ще сподели със съветниците на сесията.

     Какво прави впечатление в докладната на кмета – инж. Пенка Ганева? Нито дума какво ще става по- нататък с баня „Банчето”. Така ще се остави да остарява ли, в модерен басейн ли ще се превърне от някой инвеститор, на търг ли ще се даде по Закона за обществените поръчки, за спорт ли ще се използва, за пиене ли / знаем какво ни очаква това лято с бездъждовните и безснежни зимни месеци/, или просто дайте да закрием банята, пък ще видим по- нататък какво ще правим. Кои ще видят? Кметът, кръгът около него, или общинските съветници?
Ето това трябва да обясни довечера Ива Вълчева на жителитге на Миромир. Понякога обикновените хора са по- мъдри от управляващите. Може пък да се родят нови идеи.

                                                                                         Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Човек
04 Февруари, 2020 | 11:19
Напиши отговор
Оценка: -2  +11
Ненко Костов взе баня в полза на хората, дали му излиза сметката си знае само той. Ива Вълчева да вземе Банчето, не да чака цялата община да плаща за 58 миромирци да се къпят за по 2000лв на човек. Не се учудвам все пак това е популизъм.
Анонимен
#2 от НИЩО НОВО
04 Февруари, 2020 | 14:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
ВЪЛЧЕВА ПЪРВО ИСКА ОПРОЩАВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ НА КОЩИЛАКА, ПОСЛЕ МИРОМИРЦИ ДА СЕ КЪПЯТ ЗА НАША СМЕТКА, ТАЙНО ИЗКУПИ ЗЕМЯТА НА МИРОМИРЦИ. СЕГА ИСКА БАНЧЕТО ДА ГО КУПИ ГЕОРГИЕВ ЗА ГОЛФ ИГРИЩЕТО. ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МАЙКА ТЕРЕЗА. СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЕЯ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ГАНЕВА ДА ЗАТВОРИ И ЧЕШМИТЕ И ДА СЕ СПАЗВА НАРЕДБАТА, НЕ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДРУГИ ДА ПЪЛНЯТ ТУБИ И ДА ГИ ПРОДАВАТ.
Анонимен
#3 от До инженер Костов
04 Февруари, 2020 | 15:36
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Във едно интервю казвате че ще спрете разграбването, кажете ми това какво е.Сто хиляди лева за петдесет човека. И ние искаме така. Не е ли по добре тези пари да отидат за децата. Дали не е по добре.
Анонимен
#4 от Още човек
04 Февруари, 2020 | 17:04
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Не смятам, че Ива Вълчева ще настройва хората срещу докладната на кмета. Просто сигурно иска да им обясни, както между впрочем трябваше да направи и кметът.
Анонимен
#5 от Сряда вечер
04 Февруари, 2020 | 17:12
Напиши отговор
Оценка: +7
Нека мине сесията, пък тогава да видим съветниците какво ще решат и какво ще каже инж. Костов.
Анонимен
#6 от Ненко Костов
05 Февруари, 2020 | 14:12
Напиши отговор
Оценка: -6  +33
Да поддържаш една баня, като банчето, работеща дори и на загуба в удобство на населението, се нарича социална политика, задължение на всеки политик и община. Съвсем различно и много грозно е, да претендираш, че си фабрикант, милионер, да караш коли за стотици хиляди лева, да постваш снимки от далечни острови и да хленчеш, като малко, гладно дете, за да плащаш една пета от данъците и такса смет. На загуба било банчето, 100 хиляди за 5 години.!! Колко са загубите от стадиона за година????
Анонимен
#7 от Питам
05 Февруари, 2020 | 14:39
Напиши отговор
Оценка: -40  +5253
Защо четири години гн Костов не попита Дойкова за стадиона, защото гн Пиронков му е роднина.
Анонимен
#8 от Ненко Костов
05 Февруари, 2020 | 16:06
Напиши отговор
Оценка: -2667  +46
Тихо,тихо. Питали сме г-жа Дойкова за този ненужен никому "ПАМЕТНИК" на Карловския депутатин, струващ 5,5 милиона. Единствената полза от него е за" случайно минаващият свидетел" ползващ безплатен осветен паркинг за гостите на хотелчето.И мисля, че директора на ЧОСР към Общината трябва да вземе мерки и намери начин, петък ,събота и неделя гостите на хотела да се таксуват.
Анонимен
#9 от Стадиона не е виновен, че стои празен
06 Февруари, 2020 | 14:13
Напиши отговор
Оценка: -2  +17
Защо да е излишен стадиона? Ами то и в читалището тук-таме култура, летния театър и той нула, крепостната стена и тя само разходи и др. Не така! Всичко построено е на града, населението, туристите, на всички. Това че някои ги мързи да гледат е друга работа. На други места могат да ходят отбори по лагери, а в Хисаря не. Нищо построено не е излишно. Трябва умна и работеща власт.
Анонимен
#10 от GROB
06 Февруари, 2020 | 20:53
Напиши отговор
Оценка: -4  +27
Зч всичко е виновна ГРОБ и нейният властелин. Няма как да определим ГРОБ, като умна и работеща власт. ГРОБ прокуди децата ни, даде власт на прости и крадливи хора, донесе корупция невиждана досега.Донесе разруха в родовете и семействата.Тук там някой празен стадион и изкорубени магистрали с ограничение 90км.Направи ни най -бързо изчезващата нация..................ГРОБ
Анонимен
#11 от Мими
08 Февруари, 2020 | 12:55
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Вбесява се като чета за Кощелаков. Всички го познаваме, върл комунист до 90г.,върл капиталист сега. Да не се прави на ударен. Помним една от пголям бригадите за бране на грозде как ни караше да влизаме в снега, половин и повече метър.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.