ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

16 Февруари, 2021
6 коментара


Съветниците Гатьо Султанов, д-р Стефан Недевски и инж. Ненко Костов решиха повече да не участват в работата на Общинския съвет, ако
продължават да заседават онлайн. 

Гатьо Султанов смята, че онлайн заседанията се правят, за да не може никой да разбере какво разискват и
какви решения вземат съветниците.

-Нямаме местна телевизия, нямаме местно радио, нямаме общински вестник, а председателят на Общинския съвет ще прави сесиите по интернет. В общината има пълно информационно затъмнение.
Разискват се изключително важни въпроси, които определят бъдещия облик на община Хисаря, като поемане на нов дълг от 5 млн. лв., продажба на хиляди декари общинска земя, продажба на баня „Банчето“ в Миромир, бюджет на общината за 2021 г. и много други. И всичко се прикрива зад заседания по интернет. 

Жителите на общината нямат достъп до всичко това. Една баба и един дядо няма да търсят компютър, за да разберат какво става в общината и в Общинския съвет.
Крайно време е да се прекрати тази дискриминация. Това е скрита цензура и не подхожда на демократичните нрави в страната ни. Ние сме по-важни от Народното събрание, те заседават присъствено, а ние онлайн - каза пред мен Султанов.

Аз само ще допълня, че в град Съединение сесиите се правят в салона, че имат местно радио, издават вестник по тържествени поводи, пишат книга за съратниците на Левски от община Съединение, за която общината дава 2 хил. лв., тържествено ще честват обесването на Апостола и от Държавен архив взеха няколко кашона с архив от книги , брошури и вестници за Съединението, за да ги съхранят завинаги. 

А в Калояново сесиите също се провеждат в салона на общината. Никой дори не е помислил да ги провежда по интернет.
Казват, че днес председателят на Общинския съвет – Найден Павлов ръководил сесията като седял под една палма. Бил в Доминикана. 

Ако това е истина, хисарският Общински съвет от днес има международен облик.

                                       Тракийски Cвят                                                      Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Хисарчанин
16 Февруари, 2021 | 23:52
Напиши отговор
Оценка: -14  +29
Това ако е истина, че Найден Павлов е в Доминикана и провежда онлайн заседания на ОС, при положение че знае кога са по график, е плод на политическо безхаберие и цинизъм... То да вземе цялата община да си работят от вкъщи онлайн, хем ще си домакинстват, хем ще спестят средства на община Хисаря и ще има за ЦДГ и за гримьорни
Анонимен
#2 от Читател
17 Февруари, 2021 | 06:39
Напиши отговор
Оценка: -18  +17
Уважавайте клюкарите, без тях няма да знаете нито къде сте, нито с кого сте,, нито какво правите.
Анонимен
#3 от ха...
18 Февруари, 2021 | 11:34
Напиши отговор
Оценка: -15  +54
То каквото е станало, станало е на 16.02. Във вашата "медия" новини няма...
Анонимен
#4 от В Хисаря съм ...
18 Февруари, 2021 | 15:47
Напиши отговор
Оценка: +9
Аз искам да попитам, къде бяха гражданите на Хисаря по време на публичното обсъждане на проекта за бюджета и публичното обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг? Те не бяха онлайн ... , но кой и колко човека си направиха труда да присъсъват и да изразят мнение ?!?!
Анонимен
#5 от Gorg
18 Февруари, 2021 | 16:14
Напиши отговор
Оценка: +10
Интересно като няма новина, какво правиш все вътре? Истина е, че хисарчани не проявиха интерес към публичните обсъждания. но те са си такива - малко действия, много приказки.
Анонимен
#6 от Г.Г.
19 Февруари, 2021 | 09:12
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Добре,че Пирянков като беше кмет уреди старата Момина баня да стане общинска. Сега Ганева и са отворени ръцете да надгражда, да взема милиони заем, а никой нищо не прави нищо за оня красив паметник - Новата баня
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.