ВЕЛИК ДЕН

29 Април, 2021
1 коментар
  •  Ще разпънат Исус Христос на дървен кръст. Ще заковат ръцете и краката му с пирони. Ще го държат жаден и вместо вода, ще му дават гъба, напоена с оцет. Бавно той ще умира. А сърцето на майка му ще се разкъсва от мъка. И ще умре Христос в големи страдания.

  • Ще го свалят от кръста и ще го сложат в гробница. Ще затворят отвора с огромен камък и спокойни мъчителите му ще се приберат. А в неделя ще се сетят, че той е казал, че ще възкръсне от мъртвите. И ще хукнат към гробницата, за да видят дали е там. Ще намерят само плащеницата му. И няма да повярват,че е между живите. Докато не се покаже на учениците си, за да го видят – красив, бял, млад, усмихнат и вечен.

  • И хиляди години човечеството се пита какво е това чудо, кой е този Христос, който може да кара сакатите да ходят, слепите да проглеждат, мъртвите да възкръсват за нов живот. А той е просто нашия БОГ. Дошъл от горе, от там, където никой не е стигал, от там, където никой не е стъпвал, от висините, които са безкрайно красиви и предназначени не само за него, но и за всички нас. Хиляди години човечеството се пита: Достойни ли сме за него? Наистина ли трябваше да изтърпи толкова мъки, да умре прикован на кръста, за да ни има нас? Живеем ли умно, достойно, добри ли сме, състрадателни ли сме, подаваме ли залък хляб на гладния, гледаме ли се с уважение, обичаме ли народа си, изпъдили ли сме търговците от храма?

  • Колко много има още да даваме на нашия БОГ! Колко молитви има още да отпращаме към него! Колко много грехове трябва той да ни прости! Колко благодарности трябва да му изкажем! Ще попитате защо? Защото в градините ни цъфтят люляците, защото всяко цвете е една красота, защото има небе, слънце, луна, звезди, които виждаме, защото сме прави и стъпваме по земята, защото с негова помощ можем да работим, защото децата ни, внуците ни, правнуците ни са усмихнати, защото живеем на най - красивата земя, защото сме част от най - великия народ, защото пеем най - красивите песни на света, защото той ни е дал всичко. Ето затова е възкръснал! За да има на кого да се оповаваме и кого да благославяме всеки ден в молитвите си!

  •                                                  ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!         Ирина Кирилова за ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Анонимен
#1 от ВЯРА
03 Май, 2021 | 21:38
Напиши отговор
Оценка: -14  +30
От петък отварям този сайт, за да видя дали някой ще напише едно "Христос възкресе". Не, как ще напише, то всички са тръгнали по пътя към ада.Натам ви водят безверниците, болните от злоба и жадните за власт. Вярвайте им още. До 5 май всичко ще приключи. Мишките ще се изпокрият по дупките, защото само един смел се намери и това беше Бойко Борисов. Само той предложи правителство. Мишките ще цвърчат колко е лош, колко е страшен, колко е прост, колко е крадлив, колко опропасти народа. А народът си върви по курорти, пълни торбите в магазина за 300 лв., разхожда се по плажовете.Ах, този "измъчен" народ, дето толкова яде и пие, дето има по две- три коли пред къщите си. Той през лятото Бойко Борисов ще ви покаже кой е. Ще провали всички планове на мишки, мишоци, лупингари, чалгари и комунисти. Сега си дъвчете дъвките и после ги изплюйте да не се задавите. Аз съм Вяра. А вие не сте нито Надежда, нито Любов.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.