При конфликт с Русия украинският флот ще бъде потопен за 40 минути

11 Юли, 2016
0 коментара

Командирът на украинския полк „Азов” Андрей Билецки счита, че украинският флот в условията на географски доминиращия Крим не може да противостои в случай на конфликт дори 40 минути. Такова изявление Билецки направил в интервю за телевизия „112 Украйна”.

„Трябва да се разбере, че ние нямаме флот, че при нас броят на адмиралите превъзхожда броя на корабите. Трябва да се разбере, че при географски доминиращия Крим, при съществуването там на мощна авиационна групировка този комичен флот ще бъде потопен за 40 минути още в началото на конфликта” – заявил Билецки.

Освен това Билецки е възмутен от стратегията, използвана при строителството на украинския флот. Той критикува построяването на плоскодънни речни бронирани катери на стойност 2 млн долара всеки, които според него притежават ниски мореходни качества и по никакъв начин няма да повлияят на боеспособността на украинския флот.

Командирът на „Азов” отбелязал също, че подобна „бутафоризация” на армията е предателство спрямо националните интереси на страната.

Превод и редакция: БЛИЦ

                                                                                http://www.blitz.bg/news/article/427574

ЕТИКЕТИ: Русия.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.