КАКВИ ХОРА – ЧУДЯ ИМ СЕ НА АКЪЛА!

03 Септември, 2019
1 коментар

1. Коя фондация плащаше на Левски да върти майдани – комитети из страната? С комитетски пари, ако беше мъж на място, можеше да си построи пет-шест къщи, на някои с луксозни тераси по покривите, та от високо да гледа робията. А той в тефтерче отбелязвал колко дал за маслини, сирене и хляб.
2. Ами Христо Ботев? Тръгнал законното царство да събаря, вместо да се върне в Калофер, да вдигне къща за гости, да глади брада седнал по турски и да сърба кафе – ах, рахат олсун!
3. Ами тези клети българи? Война в България, вместо да хукнат на запад като бежанци и да живеят от социални помощи във Франция и Германия, тръгнали опълчение да правят и да мрат на Шипка.
4. Колко франка тайно броиха на Яворов, за да поеме на мисия в Македония? А можеше да се върдаля в леглото до знойното тяло на Лора и да търси отговор на онези въпроси, които никой век не разреши..
5. А „терористът” Вапцаров, заряза поезията и се впримчи в смъртоносна конспирация за отечеството. Вместо да задели в офшорна сметка тлъста сума, да се кефи, а не да гледа живота под вежди.
6. Колко транша получи от Москва Пеньо Пенев, за да пише вдъхновено ала Маяковски за негово величество човекът ? А можеше кротко да се крие зад кръчмарския тезгях, да стане народен деятел на културата и да се излежава лете в морската писателска станция…

                                                                                                                  Стефан Северин

Снимка на Стефан Северин.

                                                                                                                                                               https://svobodnoslovo.eu

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Таня
05 Септември, 2019 | 20:56
Напиши отговор
Оценка: +4
Ако Левски днес беше жив, едва ли щеше да попита само "Народе, народе!", щеше да ни каже "Време е да се събудим"!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.