Германската компания "Грюнентал" се извинила с 50-годишно закъснение...

18 Декември, 2020
0 коментара

"Какво лекарите не ни казват за ваксините?" след 50 години мълчание. Като стана дума за ваксини… да се учим от Учението на Учителя Петър Дънов, учението което разпространяваме БЕЗСРЕБЪРНО.

Цитирам: 

" Германската компания "Грюнентал" се извинила с 50-годишно закъснение за щетите, нанесени от нейното лекарство талидомид. То е причина за десетки хиляди бебета, родени с тежки малформации. 

По този повод през 1961 г. се разразява един от най-големите медицински скандали. На него е посветен и романът „Опасно лекарство” на Артър Хейли. Макар, че Хейли доста е смекчил картината, все пак можете да добиете представа за алчността, безотговорността, безпардонността, масовите подкупи и шантажи на големите фармацевтични компании. 

Методи, които според нас, не са се променили много и до днес. Талидомидът, продаван под различни имена в над 50 страни, е причина за над 20 000 бебета с фокомелия (от гр. - фоке тюлен и мелос - крайник). 

Продавал се като безобиден седатив и докторите го препоръчвали на бременните, щото премахвал неприятните ефекти на бременността, като гадене и повръщане. Но започнали да се раждат бебета без ръце и крака, с нещо като плавници на тюлен. Често и ушите били деформирани, или липсвали, много вътрешни органи били недоразвити… 

 При вида на новороденото някои майки крещяли от отвращение и отчаяние, имало случаи на самоубийство, при много от родилките се наложила намесата на психиатър. Изобщо страшна трагедия за десетки хиляди семейства. В същност, никой не знае точно колко…

                                  И сега рекли: „Извинете…”

                                                                https://www.youtube.com/watch?v=y39iSEKHBhM&feature=emb_logo

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.