Германската компания “Грюнентал” се извинила с 50-годишно закъснение…

Автор: Няма коментари Сподели:

“Какво лекарите не ни казват за ваксините?” след 50 години мълчание. Като стана дума за ваксини… да се учим от Учението на Учителя Петър Дънов, учението което разпространяваме БЕЗСРЕБЪРНО.

Цитирам: 

” Германската компания “Грюнентал” се извинила с 50-годишно закъснение за щетите, нанесени от нейното лекарство талидомид. То е причина за десетки хиляди бебета, родени с тежки малформации. 

По този повод през 1961 г. се разразява един от най-големите медицински скандали. На него е посветен и романът „Опасно лекарство” на Артър Хейли. Макар, че Хейли доста е смекчил картината, все пак можете да добиете представа за алчността, безотговорността, безпардонността, масовите подкупи и шантажи на големите фармацевтични компании. 

Методи, които според нас, не са се променили много и до днес. Талидомидът, продаван под различни имена в над 50 страни, е причина за над 20 000 бебета с фокомелия (от гр. – фоке тюлен и мелос – крайник). 

Продавал се като безобиден седатив и докторите го препоръчвали на бременните, щото премахвал неприятните ефекти на бременността, като гадене и повръщане. Но започнали да се раждат бебета без ръце и крака, с нещо като плавници на тюлен. Често и ушите били деформирани, или липсвали, много вътрешни органи били недоразвити… 

 При вида на новороденото някои майки крещяли от отвращение и отчаяние, имало случаи на самоубийство, при много от родилките се наложила намесата на психиатър. Изобщо страшна трагедия за десетки хиляди семейства. В същност, никой не знае точно колко…

                                  И сега рекли: „Извинете…”

                                                                https://www.youtube.com/watch?v=y39iSEKHBhM&feature=emb_logo

Предишна статия

Никой не излиза да пита – г-н Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже. Скроили са му номер… Ама как така?

Следваща статия

“Човешката мисъл е с огромни възможности” Учителя Петър Дънов. Къде е насочена нашата мисъл?

Други интересни