СРЕЩАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ В ХИСАРЯ СЕ ПРОМЕНИ

16 Август, 2019
24 коментара

     Вместо на 20 август 2019 година, срещата за състава на Общинската избирателна комисия се проведе на 16 август от 10 часа в общината.

На нея дойдоха пълномощници на партиите, които имат народни представители в Парламента. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти и Воля – българските родолюбци. Срещата се водеше от кмета на общината – инж. Пенка Дойкова в присъствието на секретаря на общината Петко Петров.

    Упълномощени да говорят от името на тези партии бяха: председателят на общинската организация на ГЕРБ – инж. Бойко Гавраилов,  г-н Пено Бойновски   – член на Изпълнителното бюро на БСП в общината,  от ДПС не дойде представител. Там беше  и председателят на общинската организация на Национален фронт за спасение на България – г-н Коста Стаменов и представителят на Воля в общината-  г-жа Силвия Николова , както и г-жа  Даниела Пирянкова – представител на ВМРО.

     Интересното беше, че на тази среща само Коста Стаменов каза  избраника на  „Обединени патриоти” в Общинската избирателна комисия. Това ще е Мартин Джинджев, който дълго време е бил член на ОИК, бил е и секретар, опитен в провеждането на избори, затова лидерът на НФСВ предложи той да заеме мястото на секретар на комисията. Пено Бойновски не се съгласи и каза, че се били разбрали с ГЕРБ  секретарското място да е за БСП.

  • Ти си дошъл да преговаряш с всички партии, как така ще се разбираш с ГЕРБ? – попита Коста Стаменов. И продължи:

  • На вас ви се полага заместник- председателското място, защото имате повече депутати в Парламента, а ние искаме секретарското.

Пено Бойновски категорично отказа да се съгласи с мнението на Коста Стаменов и не се постигна разбирателство. Затова подписаният от кмета и от секретаря протокол ще замине в Централната избирателна комисия и тя ще определи длъжностите в Общинската избирателна комисия – Хисаря.

Вътре се запитаха как човек на ДПС може да бъде предложен от патриотите в ОИК, на което Стаменов отговори, че всеки човек може да е патриот, независимо от етническата му принадлежност.

    А най- интересното на тази среща беше, че освен „Обединени патриоти” никой друг не каза кого предлага за член на ОИК. Просто си дадоха предложенията в запечатани пликове  на кмета. Интересно, обществото защо не трябва да научи кои хора ще бъдат в Общинската избирателна комисия? Страхуват ли се или се срамуват  от нещо присъствалите на тази среща партийни представители?

    Така срещата на партиите, събрани, за да определят членовете, председателя, заместник –председателя и секретаря на Общинската избирателна комисия, завърши без общо съгласие. Очакваме решението на ЦИК.

                                                                                   ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Желаещ за член
16 Август, 2019 | 20:39
Напиши отговор
Оценка: +19
Е, добре почваме местните избори. Не се споразумяли. Ама то е ясно, там, където е Бойновски, има проблем. Пенчо, Пенчо, защо ти не отиде на тази среща,Пенчо? Я виж Пено как призна, че са се сговорил с ГЕРБ.
Анонимен
#2 от предизборни интриги
17 Август, 2019 | 10:03
Напиши отговор
Оценка: +13
Коста кого представлява? НФСБ или ОП, защото сте написали, че Пирянков е представител на ВМРО. Атака къде е?Пено е ясен, след като кандидата му за кмет не мина сега ще върти интриги до последно.
Анонимен
#3 от кръжока на Бойко Г
17 Август, 2019 | 10:34
Напиши отговор
Оценка: +19
За пореден път се показа неписаната коалиция между БСП и ГРОБ. Ива и Пенчо, не можете да ни убедите, че не сте слуги на ГЕРП.
Анонимен
#4 от смях в залата
17 Август, 2019 | 10:36
Напиши отговор
Оценка: +26
Да отидеш на “уж предварителна“ среща в кметството и още в началото, без никой да те пита да кажеш, че твоята партия БСП вече се е разбрала предварително с ГЕРБ кои места ще си поделят в ОИК, това го може само “интелигентният“ човек, човекът с “висшето образование“ Пено Бойновски !!!!!!!..Навремето в киносалоните с голям успех се прожектираше една френска кинокомедия,а в главните роли бяха Луи де Фюнес и Бурвил..Комедията се казва “ГЛУПАКЪТ “! ! !
Анонимен
#5 от пак да обясним
17 Август, 2019 | 10:40
Напиши отговор
Оценка: +14
Атака излезе от коалицията "Обединени патриоти". Останаха две партии - НФСБ и ВМРО. Стаменов представя НФСБ, а Даниела Пирянкова - ВМРО. Сталин беше казал: има човек , има проблем. В Хисаря е така, само че има ли някъде Бойновски, има проблем.
Анонимен
#6 от Е.И.П.
17 Август, 2019 | 10:47
Напиши отговор
Оценка: +13
Членовете, членовете кои са? Защо не са си казали? На миналите избори не беше така. Много от рано почват тънките сметки на тези избори. А заговорът между БСП и ГЕРБ преди тази среща е некоректна и говори за липса на политическа грамотност.
Анонимен
#7 от Генчо Каскетов-шеф на Партия Широки Социалсти отзаде- наследник на Пено Буйнузовски-гробокопач на БС
17 Август, 2019 | 11:14
Напиши отговор
Оценка: +16
Бачо Пено е пич отвсекъде..Такива сме си ний в Исарското БСП.Гламар до гламара и патка до патка.Панятна ?
Анонимен
#8 от А кой беше Пено в миналата комисия?
17 Август, 2019 | 13:19
Напиши отговор
Оценка: +12
Вие от хисарското БСП с тази постъпка на Пено отидохте на кино.
Анонимен
#9 от S.l
17 Август, 2019 | 15:09
Напиши отговор
Оценка: +13
Имам съмнение, че в тайния плик на БСП е името на Бойновски, който иска да бъде секретар на Общинската избирателна комисия, тъй като не е преглътнал горчилката, че на миналите избори го накараха да напусне и на негово място сложиха Мина Рахова. Но той забравя, че Обединени патриоти са в управлението на страната и искането им да имат ръководен пост в ОИК - секретар е напълно нормално. Ако тези, които са писали протокола, са отразили вярно случилото се вътре - т. е. написали са, че БСП и НФСБ не стигнаха до съгласие, има надежда от тази история НФСБ да излезе победител. Ако, обаче, са писали - няма консенсус, нещата се закучват. Зависи днес коя кола в каква посока пътува.
Анонимен
#10 от Бай Ставри от централния софийски затвор втория етаж лявото крило
17 Август, 2019 | 18:01
Напиши отговор
Оценка: +15
На миналите избори Пено Бойвовски беше принуден да напусне най-безславно, защото човек от ЦИК, от квотата на БСП беше направил документно престъпление, за да прикрие пост фактум лъжливите документи на ПБ.Серетарят на ЦИК ,г-жа Солакова, помоли ОИК Хисаря да не ровят повече, защото под удостоверението за назначаването на ПБ стоеше и нейния подпис.Г-жа Солакова и в момента е секретар на ЦИК и едва ли ще бъде подведена за втори път.А архивите се пазят в София.Така че глупакът ПБ накрая сам ще си надене въжето на дъртата глава...ХА ХА ХА ХА ХА ХА ...
Анонимен
#11 от Колко са членовете на ОИК Хисаря и как са разпределени квотите ?
18 Август, 2019 | 06:34
Напиши отговор
Оценка: +2
???
Анонимен
#12 от за11
18 Август, 2019 | 08:47
Напиши отговор
Оценка: +4
Четете ли, или тичате по буквите? Нали е написано, че са подали запечатани пликове и никой от партиите, освен НФСБ не е казал гласно кого предлага? Квотите се опредeлят от ЦИК.
Анонимен
#13 от До 12
18 Август, 2019 | 08:50
Напиши отговор
Оценка: +4
За изборите в 2015 година бяха 11 човека.
Анонимен
#14 от ДПС
18 Август, 2019 | 09:28
Напиши отговор
Оценка: +14
Въпреки, че на срещата в петък не е имало представител на ДПС, те ще имат такъв на 1000 процента..Това е българин или българка, близки до местното БСП, чиято кандитатура е надлежно подпечатана от пловдивското ДПС, а е предложена от БСП-.Хисаря и се намира в папката на местната червена партия.Затова пликовете са подадени запечатани, за да не могат овцете да разберат в какви гадни корупционни практики са заплетени ГЕРБ, БСП и ДПС.
Анонимен
#15 от По една лисица зад всяко ухо
18 Август, 2019 | 11:36
Напиши отговор
Оценка: +8
Защо толкова набързо се провеждат тези срещи ,бяхме уведомени, че тази среща ще се проведе на 20 август. По незнайни за никой причини се издава заповед срещата да се проведе на 16 август.Там липсваха представители на ДПС,и АТАКА и Коалиция за България, и дори представителя на " Воля" дойде по-късно, след проведеното гласуване. От 8, законно поканени се явиха 4 ма, тук има ли кворум за да се нарече заседание? Гатьо Султанов не беше уведомен, че има право на участие и глас в това заседание. Затова ще бъде уведомен ЦИК ,да реши дали нещата са в реда си.Това не явяване на всички ,беше само в ущърб на малките партии, и вместо от 13 члена броя на ОИК Хисаря ще бъде 11 членна комисия. Това Прилича на схемата на адвоката," нямахте табела къде е общината"?"не ви намерихме на посочения адрес"? Хитро замислено от самото начало!
Анонимен
#16 от CIK
18 Август, 2019 | 11:47
Напиши отговор
Оценка: +9
III. Статут на членовете на общинските избирателни комисии Общинската избирателна комисия се назначава за срока до назначаването на общинската избирателна комисия за следващите избори за общински съветници и за кметове. Членовете на ОИК при изпълнение на своите правомощия са длъжностни лица по смисъла на чл. 93, т. 1, буква „б“ от Наказателния кодекс. Членовете на ОИК не могат да носят отличителни знаци на партии, коалиции и инициативни комитети, както и да провеждат предизборна агитация. 17.1. Докато заема длъжността си, член на ОИК не може да бъде: а) кандидат, съпруг на кандидат или да се намира във фактическо съжителство с кандидат за общински съветник или за кмет в съответната община; б) на изборна длъжност в държавен или местен орган; в) орган на изпълнителната власт; г) заместник-министър; главен секретар на Президента на републиката, Народното събрание или Министерския съвет; главен секретар на министерство или областна администрация; секретар на община, район или кметство; д) съдия в Конституционния съд, съдия във Върховния административен съд или в административен съд, прокурор или следовател; е) заместник-областен управител, кмет или заместник-кмет; ж) военнослужещ във въоръжените сили; служител в Министерството на вътрешните работи, Национална разузнавателна служба, Национална служба за охрана, Държавна агенция „Технически операции“ или в Държавна агенция „Национална сигурност“. 17.2. Членовете на една и съща ОИК не могат да бъдат помежду си съпрузи или във фактическо съжителство, роднини по права линия, братя и сестри. 17.3. Член на ОИК не може да бъде кандидат, наблюдател, застъпник, представител на партия, коалиция или инициативен комитет, член на инициативен комитет, член на секционна избирателна комисия, анкетьор, придружител и друго подобно.
Анонимен
#17 от ВКР
19 Август, 2019 | 19:42
Напиши отговор
Оценка: +10
Ако пророкуванията на коментатор №14 се окажат верни, скандалът ще бъде страшен.В закона много ясно е записано кой и при какви обстоятелства има право да предлага членове на ОИК при консултациите при кмета и секретаря на съответната община.Местното БСП ще се срине до кота нула, а г-жата Солакова(секретар на ЦИК от ДПС) ще се прости със своите политчески амбиции.
Анонимен
#18 от ДБ
19 Август, 2019 | 19:54
Напиши отговор
Оценка: +3
Ами ако Радан Кънев си регистрира член на ОИК Хисаря направо в ЦИК, какво ще стане?
Анонимен
#19 от до номер 18
19 Август, 2019 | 21:12
Напиши отговор
Оценка: +4
Назначаване Чл. 30. (1) При произвеждане на избори за общински съветници и кметове Централната избирателна комисия назначава общински избирателни комисии за всяка община не по-късно от 65 дни преди изборния ден. Общинските избирателни комисии се назначават за срока на пълномощията на общинския съвет. (2) При кмета на съответната община се провеждат консултации, като парламентарно представените партии и коалиции от партии и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, представят: 1. писмено предложение за състав на общинската избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията от партии, която ги предлага; 2. удостоверение за актуално правно състояние на партията към датата на насрочване на изборите или решение за образуване на коалицията от партии, с което се удостоверяват пълномощията на представляващия съответната партия или представляващите коалицията от партии лица; 3. пълномощно от представляващия съответната партия или представляващите коалицията от партии лица, в случаите когато в консултациите участват упълномощени лица. (3) За резултатите от проведените консултации се съставя протокол, който се подписва от участниците в тях. При отказ да се подпише протоколът, както и когато протоколът е подписан с особено мнение, се прилагат мотивите на участниците. Прилагат се и писмените възражения на партиите и коалициите от партии, ако има такива. (4) В случаите, когато не е постигнато съгласие между представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии и на партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, кметът на общината не по-късно от 70 дни преди изборния ден изпраща на Централната избирателна комисия предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции от партии и от партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени. (5) В случаите, когато е постигнато съгласие, кметът представя в Централната избирателна комисия: 1. писмено предложение за състав на общинската избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията от партии, която ги предлага; 2. документите по ал. 2, представени от партиите и коалициите от партии; 3. протоколите от проведените консултации с представителите на партиите и коалициите от партии, включително и писмените им възражения; 4. копие от съобщението за провеждане на консултациите и начина на оповестяването му. (6) Предложението на кмета по ал. 5 се прави не по-късно от 70 дни преди изборния ден. При създаване на нова община предложението се прави от назначения временен кмет при същите условия. (7) Когато кметът на общината или временният кмет на новосъздадена община не е направил предложение в срока по ал. 6, областният управител прави предложение въз основа на предложенията по ал. 2 не по-късно от 67 дни преди изборния ден. (8) В случаите, когато е постигнато съгласие, Централната избирателна комисия назначава общинската избирателна комисия по предложението на кмета на общината, направено по реда на ал. 5, или на областния управител, направено по реда на ал. 7. (9) В случаите, когато не е постигнато съгласие, Централната избирателна комисия назначава общинската избирателна комисия по направените предложения на парламентарно представените партии и коалиции от партии и на партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени. (10) Председателят на Централната избирателна комисия в срок до три дни от влизането в сила на решението за прекратяване на пълномощията на член на общинската избирателна комисия поради наличие на обстоятелство по чл. 25, ал. 1 уведомява предложилата го партия или коалиция от партии. Централната избирателна комисия в срок до три дни назначава член на общинската избирателна комисия по предложение на съответната партия или коалиция от партии. (11) Член на общинската избирателна комисия, който не участва в заседанията повече от 30 дни, за периода, в който той не изпълнява правомощията си, може да бъде заместен временно от член, предложен от съответната партия или коалиция от партии. Централната избирателна комисия в срок до три дни назначава член на общинската избирателна комисия по предложение на съответната партия или коалиция от партии.
Анонимен
#20 от и ние знаем
20 Август, 2019 | 11:52
Напиши отговор
Оценка: -3  +1
Знаеш на баба ти хвърчилото.
Анонимен
#21 от Пребройте се!
20 Август, 2019 | 18:46
Напиши отговор
Оценка: +4
АБВ, СДС, Обединени земеделци в Коалиция за Хисар и кандидат за кмет Найден Павлов. Колко човека сте членове на тези партии?
Анонимен
#22 от хич не те подценявам
21 Август, 2019 | 16:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Знаеш как да крадеш, мислиш, че светът се върти около теб, говориш предимно празни приказки, забелязваш само каквото ти е угодно и рейтваш … само собствените си коментари ...
Анонимен
#23 от Найден Павлов
22 Август, 2019 | 11:15
Напиши отговор
Оценка: +4
Ставан кмет и почвам горите, докарвам всички млади хора от терминал 2 в Общината и задминавам София по европроекти, както П.Ганева изпревари Пловдив преди 4 години.Правя зъбчатата железница, която обещах когато бях при Г-н Султанов.Преуспявам с богатствата,жените и парите...това е което мога да кажа. Гледай YOU TUBE
Анонимен
#24 от Честито
22 Август, 2019 | 18:06
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Парите на консула на тези избори отиват в Миромир.Дано Ивчето като стане кмет му ги върне,че Дойкова неможа.Друг спонсор ще е и Георгиев от хотел Хисар,няма как иначе като тя бе посредник и му продаде земите на миромирци на безценица да прави голф игрище.Е сега като стане кмет може да му даде и общинските.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.