СЪДЪТ ЩЕ РЕШИ!

05 Декември, 2017
7 коментара

       Днес, 5 декември  2017 година в Административния съд в Пловдив се разгледа  Административно  дело № 2936/ 2017 г. от ХХII състав със съдия - докладчик Мариана Михайлова.

    Това дело е резултат на решение на съветниците от Общински съвет – Хисаря, които на 5 септември 2017 година решиха да опростят дълговете от 75 хил. лв. за такси към общината на фирмата на дъщерята на г-н Данчо Кощелаков. Затова кметът на общината – инж. Пенка Дойкова подаде искова молба до Административния съд, за да бъде отменено това решение, одобрено от юристите на Областна управа. Така в залата  една срещу друга застанаха две дами – адвокат Теменужка Кривчева – юрист на Общинския съвет  и  адвокат Евелина Божикова – защитник на община Хисаря.

    Теменужка Кривчева изцяло оспори жалбата на инж. Дойкова , а Евелина Божикова оспори с аргументи решението на съветниците.

     В залата  нямаше  представител на фирмата, която предизвика да се стигне до съд,. Не беше там нито председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов, нито кметът на общината – инж. Пенка Дойкова. Причината за отсъствието им беше, че точно днес съветниците бяха свикани на извънредна сесия, на която да се реши какъв да е наемът на лекарите в Медицинския център и как да се купи метално гребло за багера на БКС за чистене на снега през зимата.

    Съдийският състав ще вземе решение  по делото: Община Хисаря срещу решение № 375 на Общински съвет – Хисаря и ние ще ви осведомим какво ще е то.

                                                                   Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: BG;

Коментари

Анонимен
#1 от Под тепето
06 Декември, 2017 | 14:10
Напиши отговор
Оценка: +11
Дванадесети състав на Административен съд – Пловдив заседава днес по дело, в което страни са кметът на Община Хисаря инж. Пенка Дойкова и Общинския съвет на града. Кметицата обжалва решението на местния парламент, с което бяха опростени хиляди левове просрочени публични задължения на фирма „Натура фит“ ЕООД, натрупани от такса „Битови отпадъци“ за години назад. В Административния съд в Пловдив днес бяха само адвокатите на двете страни по делото, тъй като по това време в Хисаря течеше поредно редовно заседание на Об С. Адвокат Евелина Божикова представлява кмета на Община Хисаря, завела жалбата. Тя оспорва законосъобразността на решението, като посочи, че Об С няма компетентност да опрощава публични задължения на юридически лица съгласно ЗМДТ, ЗМСМА, Закона за публичните финанси и Конституцията на Република България. Адв. Божикова цитира две решения на Върховния административен съд по идентични случаи, а съдия Михайлова репликира, че ги знае. Малко по-късно съдията-докладчик смъмри защитника на ответната страна - адв. Теменужка Кирчева, че губи времето на съда с дълги обяснения, които може да представи писмено. Тя обясни префасонирното заявление на фирмата за разсрочване в решение за опрощаване с факта, че в молбата било записано „преоформяне на задължението“. Посочи също, че Об С имал правомощия според чл.8, ал.6 от ЗМСМА да освобождава от данъци и такси по целесъобразност. Адвокат Божикова оспори последното твърдение като категорично неоснователно, тъй като разпоредбата важи само за бъдещи задължения, а тук има стари. Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок. Под тепето продължава да следи казуса, очаквайте блиц интервю с адв. Евелина Божикова, както и коментар от юристите на Областна администрация.
Анонимен
#2 от Време е да ги изринем
06 Декември, 2017 | 14:18
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
А една метла с по дълъг и дебел сап не гласуваха ли тези тюфлеци? Чудно е как Пирянковото Гоче ще гледа сега Пенка Дойкова в очите! Но той като дългогодишен партиен работник от няколко партии - кърмилници си е изработил имунитет срещу срам и морални скрупули. Другите са ясни! Господи, пази ме от приятелите ми! От враговете знам как да се пазя! -са казали едни древни хора. Нашите ще си купуват гребло, ами време е да ги изринем! Подготвят се!
Анонимен
#3 от ffff
08 Декември, 2017 | 19:26
Напиши отговор
Оценка: +10
Кого ще ринем? Тези, които са от БКП, тези от БСП, другите от СДС, или ГЕРБ? Я ми обяснете, та да знам какъв цвят лопата да си купя?А вие, от общината си оправете сайта. Три дни търся едно решение от стария ви сайт и не може да се отвори. А то е много важно за всички общински съветници какви решения вземат, та стигат до съда.
Анонимен
#4 от Питаме
08 Декември, 2017 | 19:41
Напиши отговор
Оценка: +12
Ганева, какви са тези заповеди за промяна на Подробни устройствени планове, които все ги отменя съдът? Какво си правила, бе скъпа? А бе нямаше ли кой да те научи, че това не е законно? Не смея да броя решенията на съда против кмета на общината по твое време. Кой ги плаща тези дела?
Анонимен
#5 от Служител до 4
11 Декември, 2017 | 14:13
Напиши отговор
Оценка: -6  +1
По времето на Ганева няма загубено дело от нея и престанете да бършете задника на Дойкова пишете истината за да ви уважавам
Анонимен
#6 от jjgg
11 Декември, 2017 | 16:57
Напиши отговор
Оценка: +6
Служителю, работата не ми е като твоята да имам време, но ще си взема един ден отпуск, ще извадя всички дела и ще ти ги навра в носа. Само ще чакам подходящото време.
Анонимен
#7 от А?
12 Декември, 2017 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: 0
отговор на #6 »
Защо в носа, садист такъв, друга дупка няма ли? Може пък да му е по приятно на служителя? Гатю, какво стана с твойта Теменужка, цъфна ли вече. Чакай да видим какво ще реши съдията, че тя работата стана много заплетена.Тя уж била против решението, пък в сайта Под тепето пише, че много го защитавала. Какво се случи с туй хубавото момиче?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.