ПАК ЩЕ СЪДЯТ ОБЩИНА ХИСАРЯ!

28 Септември, 2015
8 коментара

                Image title              

                ПАК ЩЕ СЪДЯТ ОБЩИНА ХИСАРЯ

    Казвам се Деян Котов Ненчев.

    Купих си тръжни документи за дървесина в общински гори – отдел 15003 15003 – 1. Научих на 15 септември, че на 18 септември ще има търг в общината. Тръжните документи се приемаха до 17 септември 2015 г. до 16 часа и 30 минути. Закупих документите на 16 септември, внесох за двата пъкета по 50 лв. и две вноски, които общо са три хиляди лева.  Аз съм от град Хисаоря и дървесината е предвидено да влезе в община Хисаря и не трябва да излезе нито един кубик извън населеното място.

     В 9 часа сутринта на 18 септември отивам в общината и моите пакети не се отварят. Съобщават ми, че за този обект, за който аз играя, търгът е проведен на 14 септември. А на мен ми бяха продадени за същия търг тръжни документи на 16 септември. Подадох  ги в Информационния център.  Затова като ми казаха, че търгът е минал, аз отидох в Информационния център и попитах към кого трябва да се обърна за обяснение. Те ме изпратиха на третия етаж на общината при лицензирания лесовъд, за да се оплача на него. Попитах кой е лицензирания лесовъд и той ме изпрати при  кметицата. Слязох долу при кметицата. Посрещна ме една жена отвън и ми каза, че не е приемен ден за кметицата и ме препрати при г-жа Пирянкова.  

Тя ми каза, че искат да ми върнат парите, понеже за тази дървесина от този обект се е провел търг на 14 септември. Научих, че се е явила само една фирма. Аз и зададох въпроса: „На каква цена е взет този обект при положение, че общинските съветници гласуват на 16 септември ценорасписа?” Остана учудена, че знам за тези работи и ме изпрати долу да ми върнат парите. Казах и, че не искам да ми бъдат върнати парите и че ще си търся правата.

” Търси си правата, където искаш” – така ми каза тя. Аз слязох долу в Информационния център и пуснах жалба до кметицата на Хисаря. Подпечатаха ми жалбата, дадоха ми изходящ номер и ми казаха, че трябва да изчакам решението в 15 дневен срок. Не мисля да чакам. Ще си хвана адвокат и ако трябва, ще стигаме до съд. Защото човек, който е играл на други търгове ми каза: „ Не дадеш ли пари, няма да вземеш нищо.” 

Категорично отказах да давам пари. Аз играя честно. Ще искам да бъде спрян този конкурс за дървесина. Посъветвах се с адвокат и той ми обясни, че ако има жалба, не могат да разпишат позволителните за сеч. Така за този обект 15003 15003 – 1 общината ме провали. Явила се е една фирма и аз я знам коя е. От град Стрелча е. 

За другите обекти на 18 септември, доколкото разбрах, са се явили четири фирми.

    Искам да подчертая, че търгът на 14 септември се е провел преди заседанието на Общинския съвет, който заседаваха, на 16 септември в Туристическия информационен център.

   „Тракийски свят” провери и установи, че наистина заседанието на общинските съветници е било на 16 септември и в дневния ред е имало точка за определяне на цената на дървесината. 

   Очакваме отговора на кметицата на жалбата на Деян Ненчев и вие, нашите читатели ще бъдете осведомени какво ще се случи по - нататък.Image title

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от imperatora
28 Септември, 2015 | 19:54
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Шивача...шивача,мирише ми на шивача, май и на калинка ми мирише,а за тази г-жа Пирянкова долавям информация че редовно пипа по документите на конкурсите.Съветвам я да не се подава на провокации,защото ще последва съдбата на архитекта.Какво ви става бе хора!!!Аз вярвам ,че в общината работят честни и добри хора. Какво ви направиха тези калинки, ще ви направят всички престъпници и после ще ви " хвърлят на кучетата".
Анонимен
#2 от obektiven
28 Септември, 2015 | 21:31
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Диянчо май досега не беше се сблъскал с ОКТОПОДА в общината!!!!!
Анонимен
#3 от А
28 Септември, 2015 | 22:17
Напиши отговор
Оценка: -1  
Я разяснение за архитекта
Анонимен
#4 от Мария Петрова
28 Септември, 2015 | 22:23
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Хората казват, че последното изживяване е най- хубаво. А какво става в последния месец в общината? Ганева искала 17 съветника. Връщаме се назад към комунизма. Тоталитаризъм и еднолична власт. Другите кандидат- съветници- вятър да ги отвее.
Анонимен
#5 от Коста Стаменов
28 Септември, 2015 | 23:34
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
НФСБ в Община Хисаря ще съдейства на Деян да получи справедлив търг, а виновния за това деяние да си получи наказанието, който и да е той. Очакваме съдействие от Полицията в Хисаря, и вярваме в Началника на РПУ Хисаря, че ще направи проверка за случилото се и разясни случая за обществеността на Хисарска Община. Сайта" тракия уърлд" е на разположение на полицията да осветли случая.
Анонимен
#6 от shivatca
03 Октомври, 2015 | 21:04
Напиши отговор
Оценка: -5  
ste mi pradnete na dedovia......
Анонимен
#7 от shivatha
03 Октомври, 2015 | 21:06
Напиши отговор
Оценка: -5  
.....az kolko gora sam okral s kolegata
Анонимен
#8 от Оракула от Делфи
04 Октомври, 2015 | 18:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +2
Деяне прочети това! Когато Българина забогатее ,той се забравя.Удря го на грабеж,разгул,разврат,покер.Става злобен и завистлив. Губи човешки образ.За него няма нищо свято на този свят.Парите отприщтват пороците му,слабостите и злобата му. Българина прощава на всичко, но не и на преуспяващите .Или на тези,които стоят над него. Българина с пари се смята за по-умен от този, който ги няма.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.