ПАК ЩЕ СЪДЯТ ОБЩИНА ХИСАРЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                Image title              

                ПАК ЩЕ СЪДЯТ ОБЩИНА ХИСАРЯ

    Казвам се Деян Котов Ненчев.

    Купих си тръжни документи за дървесина в общински гори – отдел 15003 15003 – 1. Научих на 15 септември, че на 18 септември ще има търг в общината. Тръжните документи се приемаха до 17 септември 2015 г. до 16 часа и 30 минути. Закупих документите на 16 септември, внесох за двата пъкета по 50 лв. и две вноски, които общо са три хиляди лева.  Аз съм от град Хисаоря и дървесината е предвидено да влезе в община Хисаря и не трябва да излезе нито един кубик извън населеното място.

     В 9 часа сутринта на 18 септември отивам в общината и моите пакети не се отварят. Съобщават ми, че за този обект, за който аз играя, търгът е проведен на 14 септември. А на мен ми бяха продадени за същия търг тръжни документи на 16 септември. Подадох  ги в Информационния център.  Затова като ми казаха, че търгът е минал, аз отидох в Информационния център и попитах към кого трябва да се обърна за обяснение. Те ме изпратиха на третия етаж на общината при лицензирания лесовъд, за да се оплача на него. Попитах кой е лицензирания лесовъд и той ме изпрати при  кметицата. Слязох долу при кметицата. Посрещна ме една жена отвън и ми каза, че не е приемен ден за кметицата и ме препрати при г-жа Пирянкова.  

Тя ми каза, че искат да ми върнат парите, понеже за тази дървесина от този обект се е провел търг на 14 септември. Научих, че се е явила само една фирма. Аз и зададох въпроса: „На каква цена е взет този обект при положение, че общинските съветници гласуват на 16 септември ценорасписа?” Остана учудена, че знам за тези работи и ме изпрати долу да ми върнат парите. Казах и, че не искам да ми бъдат върнати парите и че ще си търся правата.

” Търси си правата, където искаш” – така ми каза тя. Аз слязох долу в Информационния център и пуснах жалба до кметицата на Хисаря. Подпечатаха ми жалбата, дадоха ми изходящ номер и ми казаха, че трябва да изчакам решението в 15 дневен срок. Не мисля да чакам. Ще си хвана адвокат и ако трябва, ще стигаме до съд. Защото човек, който е играл на други търгове ми каза: „ Не дадеш ли пари, няма да вземеш нищо.” 

Категорично отказах да давам пари. Аз играя честно. Ще искам да бъде спрян този конкурс за дървесина. Посъветвах се с адвокат и той ми обясни, че ако има жалба, не могат да разпишат позволителните за сеч. Така за този обект 15003 15003 – 1 общината ме провали. Явила се е една фирма и аз я знам коя е. От град Стрелча е. 

За другите обекти на 18 септември, доколкото разбрах, са се явили четири фирми.

    Искам да подчертая, че търгът на 14 септември се е провел преди заседанието на Общинския съвет, който заседаваха, на 16 септември в Туристическия информационен център.

   „Тракийски свят” провери и установи, че наистина заседанието на общинските съветници е било на 16 септември и в дневния ред е имало точка за определяне на цената на дървесината. 

   Очакваме отговора на кметицата на жалбата на Деян Ненчев и вие, нашите читатели ще бъдете осведомени какво ще се случи по – нататък.Image title

Предишна статия

Путин: вы хоть понимаете теперь, чего вы натворили? Разбирате ли какво направихте?

Следваща статия

Как и с колко бюлетини ще гласуваме

Други интересни