ОТ ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ ЗА 2017 ГОДИНА

17 Януари, 2018
4 коментара

Съветниците взеха решение Общинският съвет да не обжалва във Върховния административен съд в София изгубеното дело в Административен съд – Пловдив във връзка с решението от 5 септември 2017 година да се опростят данъците на фирмата на дъщерята на г-н Кощелаков. 

 Дадоха за още десет години безвъзмездно сградата в общинския двор, за да се помещава там Общинска служба „Земеделие”. Общинският съвет се отчете за работата си през 2017 и прие план за работата си през първото полугодие на 2018 година. 

 Кметът поиска да се актуализира бюджета и съветниците разрешиха да се вземат 33 588 41 лв. краткосрочен дълг чрез безлихвен заем от бюджета на общината. Кредитът е за проект „Обучение и заетост на младите хора”, „Интегриран проект за независим живот” и мярка „Водено от общностите местно развитие под мярка 19.1 – помощ за подготвителни дейности, проект Местна инициативна група. 

 Дадоха разрешение за изработване на Подробни устройствени планове. 

Едното заявление е за Момина баня с мотиви, че всички ползватели на вода имат съгласие да се изградят денонощни водоеми, които да акумулират необходимото водно количество в часовете на минимална консумация и да покриват такива в максимална консумация за решаване на възникналите проблеми с недостиг на вода. 

Другото е за Красново за складово помещение, третото е от ТЕЛЕСАС ООД за Старо Железаре за промяна на предназначението за летищна, производствена и складова дейност, на ДОНАТЕКС И КО ЕООД за ПУП за водопровод за непитейни нужди, още едно заявление за землището на Хисаря. 

 Приета беше програма за управление на отпадъците. 

 Промениха наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за безопастност на движението. 

 Съветниците не дадоха разрешение за минерална вода от находището – изключително държавна собственост в Красново от сондаж № 1. Ще се чака оценката на хидрогеолозите.

Приеха решение 415 и в него в чл. 10 а четем: Кметът издава разрешение за разсрочване или отсрочване на задължения за местни такси в размер до 30 хиляди лева и при условние, че разрешението за отсрочване се иска до една година от датата на издаване на разрешението.” Ако е за повече от една година ще се иска разрешение от Общинския съвет. 

Няма да се събира таска „Битови отпадъци” от черкви, манастири и молитвени домове, заедно с поземлените имоти, върху които са построени. 

 Съветниците гласуваха допълнително стимулиране на кметовете по селата. Всички получиха между 72 и 86 лв. 

 Тъй като на 19 декември 2017 година на конкурса за управител на Медицинския център нямаше подадени заявления, удължиха срока с още 15 дни. Интересно как никой не иска да поеме отговорността да стане директор на общинското здравно заведение. Д-р Главчев продължава да изпълнява тази длъжност, макар че договорът му изтече преди една година. От тогава той е временно изпълняващ дължността. Ще се разбере има ли кандидати за длъжността на 26 януари 2018 година, когато е обявен новият конкурс. 

Документи се приемат в деловодството на общината, град Хисаря, булевард „Генерал Гурко” № 14 до 25 януари 2018 година, 17 часа. 

Конкурсът ще се проведе в залата на общинската администрация. 

                                                                                             Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Слави
17 Януари, 2018 | 22:27
Напиши отговор
Оценка: -2  
"Съветниците взеха решение Общинският съвет да не обжалва във Върховния административен съд в София изгубеното дело в Административен съд – Пловдив във връзка с решението от 5 септември 2017 година да се опростят данъците на фирмата на дъщерята на г-н Кощелаков. " Е, нема такава държава!
Анонимен
#2 от г
18 Януари, 2018 | 10:16
Напиши отговор
Оценка: +5
Слави, ти искаш да обжалват решението, че е незаконно да опростят данъците ли? Не те разбирам. Решението от 5 септември е отменено и това е. Защо да харчат пак пари, да вървят по София като решението е справедливо.
Анонимен
#3 от nn
18 Януари, 2018 | 18:15
Напиши отговор
Оценка: +2
Говорят, че пак нямало да има кандидат за управител на Медицинския център. Време е общината да реши какво ще прави. Главчев няма да стои до безкрайност там.
Анонимен
#4 от управител?
21 Януари, 2018 | 19:06
Напиши отговор
Оценка: +3
Слави не е разбрал, не е фатално! Що се отнася до медицинския център, нали има един куп недоволни от д-р Главчев, защо някой от тях не се кандидатира? Например, докторите Иванов, Годева,Чалъкова,Павлов,Дончева и др.! Май ще излезе, че плюенето е по-лесно от бачкането,а? Какво има да реши общината.Тя може да прекрати конкурса, на който никой от изброените няма дупе да се яви.Като го прекрати,може да назначи управител, но нали някой трябва да подаде заявление.Кой? По - лесно е за гледаш от страни и да задаваш тъпи въпроси, да протестираш, да клеветиш или само да ревеш ей така, за спорта.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.